XBLOG logo @2x

Οι… υπναράδες δικαστικοί αντιπρόσωποι και τα ευτράπελα των εκλογών

Sleeping

Και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση δεν έλειψαν τα διάφορα ευτράπελα, όπως δικαστικοί αντιπρόσωποι που κοιμήθηκαν λίγο παραπάνω με αποτέλεσμα να αργήσουν να πάνε στα εκλογικά τους τμήματα, λανθασμένα κλειδιά με αποτέλεσμα να μην ανοίγουν τα εκλογικά κέντρα, ενώ ένας δικαστικός αντιπρόσωπος έπεσε θύμα ληστείας πηγαίνοντας στο εκλογικό του τμήμα, όπου του έκλεψαν τα κλειδιά της κάλπης!

Αλλά ας βάλουμε τα ευτράπελα σε μια σειρά…

Στο Πυργί Υπάτης και στο Περιβόλι Φωκίδας εντοπίστηκαν σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση οι υπναράδες δικαστικοί αντιπρόσωποι! Οι δύο άνδρες κοιμήθηκαν λίγο παραπάνω με αποτέλεσμα να μην εμφανιστούν στην ώρα τους στα εκλογικά τμήματα που είχαν αναλάβει. Έτσι, μετά από ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών στις Περιφέρειες και πολλά τηλεφωνήματα στα κινητά τους, ξύπνησαν και μετέβησαν στα εκλογικά τμήματα.

Τα λάθος κλειδιά που έδωσε ο Δήμος Αθηναίων στον εκλογικό αντιπρόσωπο ήταν η αιτία που καθυστέρησε κατά μιάμιση ώρα να ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία στο 96ο εκλογικό κέντρο στο Νέο Κόσμο (εκλογικά τμήματα 935, 936, 937). Έτσι, όσοι ψηφοφόροι θέλησαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα νωρίς – νωρίς βρήκαν κλειστές τις πόρτες και επιστρατεύτηκε κλειδαράς για να ανοίξει την πόρτα.

Κλειστές για κάποια ώρα παρέμειναν οι πόρτες στο 96ο και 147ο Δημοτικό Σχολείο της Αθήνας, όπου βρίσκοναι τα εκλογικά τμήματα 935 και 936, γιατί ο επιστάτης μπέρδεψε τα κλειδιά, με αποτέλεσμα και εκεί να περιμένουν όσοι πολίτες ήθελαν να ψηφίσουν νωρίς το πρωί.

Θύμα ληστείας έπεσε στα Πατήσια ο δικαστικός αντιπρόσωπος που είχε αναλάβει το 1150 εκλογικό τμήμα. Καθώς πήγαινε στο εκλογικό τμήμα, τον ακινητοποίησε άγνωστος και του απέσπασε την τσάντα, όπου μεταξύ άλλων ειδών, βρίσκονταν και τα κλειδιά της κάλπης. Τη λύση έδωσε η αστυνομία που άνοιξε την κάλπη με εφεδρικά κλειδιά, με καθυστέρηση όμως μιάμισης ώρας.

Μικρή καθυστέρηση στην έναρξη της εκλογικής διαδικασίας σημειώθηκε και στο 246ο εκλογικό τμήμα του Χολαργού, όπου ο δικαστικός αντιπρόσωπος έχασε την σφραγίδα.

Τέλος, τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών σε τέσσερα εκλογικά τμήματα της Ηλιούπολης δεν εμφανίστηκαν έγκαιρα στις θέσεις τους, για άγνωστο λόγο μέχρι στιγμής. Έτσι και εκεί καθυστέρησε να ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία.

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.