XBLOG logo @2x

Οι σειρές του FOX στα βραβεία EMMY 2016

Τα περιεχόμενο των καναλιών της FOX Networks Group Greece βρίσκεται για άλλη μια χρονιά στην κορυφή της προτίμησης κοινού και κριτικών. Οι σειρές των FOX και FOX Life καθώς και οι εκπομπές του National Geographic Channel, κυριαρχούν στις υποψηφιότητες για τα Βραβεία EMMY 2016. Η τελετή απονομής των 68ων βραβείων EMMY, θα μεταδοθεί ζωντανά στις 18 Σεπτεμβρίου από το κανάλι FOX Life ενώ θα είναι επίσης διαθέσιμη on demand μέσω FOX Play! Το FOX Life είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Nova, OTE TV, Vodafone TV και Cyta Τηλεόρασης.

Η αδιαμφισβήτητα, πιο πετυχημένη νέα σειρά της τηλεοπτικής σεζόν, «The People Vs O.J. Simpson: American Crime Story» συγκέντρωσε 21 υποψηφιότητες, διεκδικώντας μεταξύ άλλων βραβείο EMMY «Καλύτερης Μίνι Σειράς». Οι Cuba Gooding Jr. και Courtney B. Vance είναι υποψήφιοι για EMMY «Καλύτερου Πρωταγωνιστή σε Μίνι Σειρά» και η Sarah Paulson για «Καλύτερη Πρωταγωνίστρια σε Μίνι Σειρά». Το all-star cast συνεχίζει τη συλλογή υποψηφιοτήτων με τους John Travolta, David Schwimmer και Sterling K. Brown να διεκδικούν το EMMY «Καλύτερου Β’ Ανδρικού Ρόλου σε Μίνι Σειρά» ενώ η σειρά είναι επίσης υποψήφια στις κατηγορίες «Καλύτερης Σκηνοθεσίας», «Καλύτερου Σεναρίου» και «Καλύτερου Casting» μεταξύ άλλων. Ο δημιουργός της σειράς Ryan Murphy επιβεβαιώνει τη δυναμική του παρουσία με 2 σειρές στην κορυφή των προτιμήσεων. Εκτός του «The People Vs O.J. Simpson: American Crime Story», η έτερη δημιουργία του Ryan Murphy «American Horror Story: Hotel» συγκέντρωσε 8 υποψηφιότητες, κρατώντας ζωντανή την παράδοση που θέλει τους κύκλους «American Horror Story» να πρωταγωνιστούν στο θεσμό. Ακόμα οι κορυφαίες σειρές του FOX, «The Americans» και «Homeland» διεκδικούν EMMY σε 5 και 4 κατηγορίες αντίστοιχα, μεταξύ των οποίων «Καλύτερης Δραματικής Σειράς», «Καλύτερης Πρωταγωνίστριας σε Δραματική Σειρά» για τις ερμηνείες των Kerri Russell και Claire Danes και «Καλύτερου Πρωταγωνιστή σε Δραματική Σειρά» με τον Matthew Rhys στο ρόλο του μυστικού πράκτορα Philip Jennings στην ψυχροπολεμική Αμερική του «The Americans». Σημαντικές επίσης είναι οι 3 υποψηφιότητες του «Empire» με την Taraji P. Henson να διεκδικεί για δεύτερη χρονιά το EMMY «Καλύτερης Πρωταγωνίστριας σε Δραματική Σειρά» για το ρόλο της Cookie Lyon, ενώ από 2 υποψηφιότητες έλαβαν οι εικονικές σειρές του FOX, «The Walking Dead» και «The Simpsons».

Η περσινή νικήτρια του EMMY «Καλύτερης Πρωταγωνίστριας σε Δραματική Σειρά» Viola Davis, για την καταιγιστική ερμηνεία της καθηγήτριας εγκληματολογίας Annalise Keating στη σειρά «How To Get Away With Murder» θέλει να επαναλάβει το θρίαμβο της καθώς είναι και φέτος υποψήφια στην κατηγορία. Επίσης η πιο πετυχημένη κωμική σειρά των τελευταίων ετών, «Modern Family» έχοντας κατακτήσει το ΕΜΜΥ «Καλύτερης Κωμικής Σειράς» 5 συνεχόμενες φορές (από το 2010 έως και το 2014) φιλοδοξεί να το κερδίσει ξανά καθώς αποτελεί μία από τις 4 φετινές υποψηφιότητές της. Το reality μόδας του FOX Life, «Project Runway», είναι υποψήφιο σε 3 κατηγορίες μεταξύ των οποίων «Καλύτερου Reality-Διαγωνισμού» και «Καλύτερου Παρουσιαστή σε Reality-Διαγωνισμό» για τους Heidi Klum και Tim Gunn.

Ξεχωριστή θέση στα φετινά βραβεία κατέχει το National Geographic Channel, με τις κορυφαίες παραγωγές του να κυριαρχούν στις αντίστοιχες κατηγορίες. Το ντοκιμαντέρ του Davis Guggenheim «He Named Me Malala» θέτει υποψηφιότητα για 5 βραβεία EMMY ανάμεσα στα οποία για «Καλύτερη Σκηνοθεσία Non Fiction Προγράμματος» και «Καλύτερου Σχεδιασμού Παραγωγής Non Fiction Προγράμματος». Επίσης βραβεία ΕΜΜΥ διεκδικούν οι τίτλοι «The Story Of God with Morgan Freeman», «Star Talk With Neil deGrasse Tyson» και «Breakthrough».

Η φαντασμαγορική τελετή απονομής των 68ων Βραβείων EMMY θα μεταδοθεί αποκλειστικά από το FOX Life σε απευθείας μετάδοση από το Los Angeles, μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου. Η τελετή θα προβληθεί σε επανάληψη τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στο prime-time του καναλιού, ενώ θα είναι επίσης διαθέσιμη on-demand μέσω FOX Play.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.