XBLOG logo @2x

Οι πιλότοι της Olympic Air χρησιμοποιούν Fujitsu Tablet PC

Η Fujitsu επιλέχθηκε από την Olympic Air για «βοηθός» των πιλότων της στους υπολογισμούς τους στον αέρα αλλά και στο έδαφος. Μετά από μια πιλοτική φάση, η αεροπορική εταιρία επέλεξε το STYLISTIC ST6012 της Fujitsu… το οποίο εντυπωσίασε τόσο τους ιθύνοντες της εταιρίας όσο και τους πιλότους με την πιο υψηλή απόδοσή του στον αέρα.

Οι ιθύνοντες της Olympic Air προσπάθησαν να δημιουργήσουν πιλοτήρια τα οποία δεν θα έχουν ανάγκη εγγράφων. Έτσι, έψαξαν να βρουν εκείνη την πρωτοποριακή συσκευή για τους κυβερνήτες και συγκυβερνήτες της, ως ο πιο αξιόπιστος «βοηθός» τους στα ξενοδοχεία μεταξύ των πτήσεων, στο λεωφορείο για το αεροδρόμιο και από το αεροδρόμιο και στο πιλοτήριο.

Η συσκευή αυτή θα έπρεπε να είναι όχι μόνο συμβατή με τη χρήση μέσα στα ευαίσθητα σημεία του αεροσκάφους, όπως είναι το cockpit, αλλά και να διαθέτει τεχνολογία Solid State Disk (SSD). Το STYLISTIC ST6012 της Fujitsu περιελάμβανε όλα τα προαπαιτούμενα: Με επεξεργαστή Intel Core 2 Duo SU9400 ULV, με οθόνη 12.1 ιντσών WXGA, με μνήμη έως 4GB και με σκληρό δίσκο που δεν επηρεάζεται από το υψόμετρο 128GB SSD, το STYLISTIC ST6012 συγκεντρώνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τον εξοπλισμό μια σύγχρονης αεροπορικής εταιρίας.

Με το κορυφαίο Tablet PC της FUJITSU, που ζυγίζει μόλις 1,6 κιλά, οι πιλότοι της Olympic Air έχουν ακόμη καλύτερο έλεγχο των διαδικασιών πτήσης, το οποίο προσφέρει προηγμένη αποτελεσματικότητα. Οι υπολογισμοί και διαδικασίες που απαιτούνται για την απογείωση, την κίνηση στους αεροδιαδρόμους και στην προσγείωση γίνονται απλούστεροι, όπως ακριβέστεροι και ταχύτεροι είναι και οι υπολογισμοί κατανάλωσης καυσίμων και οι διαδικασίες συντήρησης.

Κυρίως, όμως, η αντικατάσταση των εγγράφων πτήσης με εύκολους χειρισμούς και αποθήκευση των δεδομένων στο STYLISTIC ST6012, αναγάγει σε σημαντική επένδυση για τη μείωση του κόστους τον υπολογιστή της Fujitsu, εκτός από την ενίσχυση της ασφάλειας, που ούτως ή άλλως επιτυγχάνεται.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.