XBLOG logo @2x

Οι κορυφαίοι αθλητές του 2007

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή διενεργείται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου μία ψηφοφορία, κατά την οποία καλούνται οι αθλητικοί συντάκτες που είναι μέλη του σωματείου να ψηφίσουν τους κορυφαίους αθλητές του έτους.

Έτσι έγινε και φέτος και τα βραβεία απονεμήθηκαν σε εκδήλωση που έγινε την προηγούμενη Δευτέρα στο αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης & Φιλίας και μιας και ήμουν εκεί σας παραθέτω τις βραβεύσεις, κάποια σχόλια, καθώς επίσης μερικές φωτογραφίες και βίντεο από εκεί [λίγο καθυστερημένα βέβαια].

Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε από τον Κάρολο Παπούλια στην Εθνική Ποδοσφαίρου Ανδρών με 1.486 ψήφους, για την πρόκρισή της στην τελική φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, καθώς και για την παρουσία της στους προκριματικούς αγώνες αυτού. Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος μετά την απονομή δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Δεν υπάρχει καλύτερο κίνητρο για εμάς από αυτή τη βράβευση και δεσμευόμαστε πως θα κάνουμε ό,τι περνάει από τα πόδια μας για να ξαναζήσουμε και φέτος το καλοκαίρι τις ίδιες στιγμές με αυτές της Πορτογαλίας».

Το βραβείο της καλύτερης αθλήτριας απέσπασε για τρίτη συνεχή χρονιά η Πηγή Δεβετζή με 1.879 και της το απένειμε ο Γιάννης Ιωαννίδης. Το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Οσάκα και το ασημένιο μετάλλιο στο γκραν πρι της Στουτγκάρδης είναι οι σημαντικότερες διακρίσεις που πέτυχε η Πηγή Δεβετζή φέτος, η οποία σε δηλώσεις της αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι αθλητές του στίβου μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Εκφώνησε δε και σύντομο λόγο, στον οποίο είπε τα εξής: «Ευχαριστώ για τη μεγάλη τιμή που μου κάνετε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Βρισκόμαστε επτά-οκτώ μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και η μετά-2004 εποχή έφερε μόνο προβλήματα. Η κρατική επιχορήγηση έφτασε στο ελάχιστο, οι χορηγοί άλλαξαν ρότα, όμως εμείς καταφέραμε να δουλέψουμε και να συνεχίσουμε να έχουμε επιτυχίες. Αφιερώνω αυτό το βραβείο στον προπονητή μου, τον Θανάση Σιούντρη, στο σύζυγό μου, στην οικογένειά μου, στην πολεμική αεροπορία και στο σύλλογό μου, τον Ολυμπιακό».

Κορυφαίος αθλητής για το 2007 αναδείχθηκε ο Δημήτρης Διαμαντίδης με 1.083 ψήφους. Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού, που δεν παρέστη στην εκδήλωση λόγω του ότι βρισκόταν σε προπόνηση, αποτέλεσε τη χρονιά που διανύουμε έναν από τους πιο σημαντικούς συντελεστές της πορείας του τριφυλλιού για το triple crown. Το βραβείο του παρέλαβε ο Τάσος Στεφάνου, γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.


Το βραβείο του καλύτερου προπονητή απέσπασε ο Ότο Ρεχάγκελ με 822 ψήφους, ο οποίος ήταν απών από την εκδήλωση, λόγω υποχρεώσεων που είχε στη Γερμανία κι έτσι το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης.

Το βραβείο αντοχής “Powerade” απονεμήθηκε στον Λόταρ Ματέους, που ήταν και ο επίτιμος καλεσμένος της εκδήλωσης. Ο επί χρόνια αρχηγός της Εθνικής Γερμανίας δήλωσε τα εξής: «Ευχαριστώ για το βραβείο. Είναι μεγάλη ευχαρίστηση για μένα που βρίσκομαι εδώ, στην πρωτεύουσα της Πρωταθλήτριας Ευρώπης. Σταυρώνω τα δάχτυλά μου να τα καταφέρετε και φέτος το καλοκαίρι. Κάθε μέρα ήταν ξεχωριστή στην καριέρα μου, αλλά η κατάκτηση του Μουντιάλ του 1990 ήταν ιδιαίτερα σημαντική».

Από τις υπόλοιπες βραβεύσεις ξεχωρίζουν οι:
– Βραβείο αθλητικής προσφοράς: Γιώργος Σιγάλας
– Βραβείο αθλητικού ήθους: Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και Πίνι Γκέρσον
– Βραβείο ανερχόμενου ταλέντου: Κώστας Δουβαλίδης (στίβος), Νίκος Κοντοχριστόπουλος (ξιφασκία), Ανθή Οικονόμου και Όλγα Τσιγαρίδη (ιστιοπλοϊα)
– Καλύτερη αθλήτρια με αναπηρία: Ανθή Καραγιάννη
– Βραβείο ευ αγωνίζεσθαι: Βαγγέλης Πανόπουλος
– Βραβείο κοινωνικής προσφοράς: Οικογένεια Αφρουδάκη
– Κορυφαία αθλήτρια θαλάσσιου σκι: Αγγελική Ανδριοπούλου
– Έπαθλο Coca Cola Τρία-Έψιλον: 1ο Λύκειο Βύρωνα

Μετά τις απονομές ακολούθησε δεξίωση στο Royal Fare που βρίσκεται εκεί δίπλα, στην οποία οι περισσότεροι παράγοντες / πολιτικοί κλπ ήρθαν, έφαγαν και μετά την έκαναν με ελαφρά… Συνομίλησα με κάποιους αθλητές και παλαίμαχους, σε όλους σχεδόν έκανε αρνητική εντύπωση το γεγονός ότι η μπασκετική ομάδα του Παναθηναϊκού δεν ήρθε στην εκδήλωση με τη δικαιολογία ότι είχαν προπόνηση.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.