XBLOG logo @2x

Οι επώνυμοι που φρουρούνται από την Ελληνική Αστυνομία

Το Παρόν

Σάλο έχει προκαλέσει η δημοσίευση λίστας από την εφημερίδα “Το Παρόν” την Κυριακή, με ονόματα δημοσιογράφων, εκδοτών, επιχειρηματιών και προσώπων από άλλους χώρους που φρουρούνται από την Ελληνική Αστυνομία. Εκατοντάδες αστυνομικοί που θα έπρεπε κανονικά να εργάζονται στην ασφάλεια όλων των πολιτών, έχουν αποσπαστεί στη φύλαξη “υψηλών προσώπων”, πολλά από τα οποία, όπως θα δείτε παρακάτω, δεν δικαιολογείται να φρουρούνται!

Η λίστα που δημοσίευσε η εφημερίδα είναι του 2005, οπότε από τότε αρκετά πρόσωπα ίσως να έχουν προστεθεί σε αυτή, ενώ στη λίστα δεν συμπεριλαμβάνονται οι βουλευτές, υπουργοί κλπ που ούτως ή άλλως φρουρούνται, άρα αυξάνεται κατά πολύ ο αριθμός των αστυνομικών που απασχολείται στη φρούρηση προσώπων.

Μου προκαλεί εντύπωση ότι φρουρούνται από την ΕΛ.ΑΣ. επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι, όπως: Αναστασιάδης, Κακαουνάκης, Στάη, Χατζηνικολάου, Λιάγκας, Ευαγγελάτος, Κόκκαλης, Ψυχάρης, Λαμπράκης, Κοντομηνάς, Καρατζαφέρης, Κυριακού, Μπόμπολας, Μαλέλης, Τράγκας, Πρετεντέρης, Ρίζος, Παναγιωταρέα, Θόδωρος και Γιάννα Αγγελοπούλου, Γιώργος και Βαρδής Βαρδινογιάννης, Θ. Αθανασούλης, Τ. Αράπογλου, Γ. Κωστόπουλος, Ν. Γκαργκάνας, Δ. Κοπελούζος, Περατικός, Μ. Σάλλας, Γ. Προβόπουλος, Πατέρας, Χριστοφοράκος.

Όλοι αυτοί έχουν τραπεζικούς λογαριασμούς ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, άνετα δεν θα μπορούσαν να αναθέσουν την φρούρησή τους σε ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης υψηλών προσώπων; Μέσα στη λίστα για παράδειγμα υπάρχει το όνομα της Δήμητρας Λιάνη, της Άννας Παναγιωταρέα και του Γιώργου Λιάγκα; Από τι κινδυνεύουν οι συγκεκριμένοι;

Την στιγμή που αστυνομικά τμήματα κλείνουν ή υπολειτουργούν λόγω έλλειψης αστυνομικών, είναι προκλητικό εκατοντάδες αστυνομικοί και ειδικοί φρουροί να απασχολούνται ως μπάτλερ ειδικών προσώπων. Ασφαλώς και πρέπει να φρουρούνται βουλευτές, υπουργοί και δικαστικοί λειτουργοί ή πρόσωπα που έχουν υπάρξει στόχοι τρομοκρατικών οργανώσεων, αλλά οι επιχειρηματίες και οι μεγαλοδημοσιογράφοι κακώς δέχονται να έχουν ακόμα και έναν αστυνομικό στη φύλαξή τους!

Δείτε ολόκληρη τη λίστα με τα πρόσωπα στο paron.gr.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.