XBLOG logo @2x

Ξύπνα Κράτος!

Αυτός είναι ο Ταξιάρχης, ζει στη Μυτιλήνη και πάσχει από το σπάνιο σύνδρομο “Ντουσέν”. Από την ηλικία των 12 ετών σταμάτησε να περπατά. Ο ηθοποιός Σπύρος Παπαδόπουλος τότε είχε ευαισθητοποιηθεί από την κατάστασή του και είχε κάνει δώρο στο μικρό Ταξιάρχη ένα καροτσάκι.

Οκτώ χρόνια μετά οι γιατροί του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης συνέστησαν στη μητέρα του Ταξιάρχη να αγοράσει ένα άλλο αμαξίδιο αξίας 13.000 ευρώ που θα τον βοηθήσει ουσιαστικά, αφού οι πνεύμονές του ήδη έχουν επιβαρυνθεί από τη θέση που κάθεται το παιδί.

Ο ΟΓΑ όμως που είναι ασφαλισμένος ο Ταξιάρχης καλύπτει μόλις 2.500 – 3.000 ευρώ από τα 13.000 ευρώ που κοστίζει το ειδικό καρότσι. Έτσι, η μητέρα του πήρε δάνειο για να το αγοράσει. Σημειώστε ότι η μητέρα ζει μόνη με τον Ταξιάρχη, αφού είναι διαζευγμένη, ενώ έχει εισόδημα μόλις 400 ευρώ / μήνα.

Αναρωτιέμαι τώρα εγώ που είναι το κράτος; Πού είναι οι υπουργοί; Πού είναι οι βουλευτές της περιοχής; Πού είναι όλοι αυτοί που είμαι σίγουρος ότι στις προεκλογικές περιόδους τρέχουν πρώτοι και καλύτεροι στον Ταξιάρχη για να δείξουν τη δήθεν ευαισθητοποίησή τους και το δήθεν ενδιαφέρον τους;

Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα η Ελευθεροτυπία.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.