XBLOG logo @2x

Νύχτες Πρεμιέρας 2009

Cinema

Ξεκινούν σήμερα, για μία ακόμα φορά, οι Νύχτες Πρεμιέρας, το φεστιβάλ – θεσμός της πρωτεύουσας που φιλοξενείται σε μερικούς από τους ωραιότερους κινηματογράφους της πόλης. Δαναός, Αττικόν και Απόλλων ανοίγουν τις πόρτες τους για να υποδεχτούν το σινεφίλ κοινό που για μια ακόμη φορά αναμένεται να κατακλύσει τις αίθουσες με τον ίδιο πάντα ενθουσιασμό. Πολλές οι ταινίες που προβάλλονται, κάποιες από αυτές μάλιστα κάνουν πρεμιέρα στο φεστιβάλ, γ΄αυτό και δεν δυσκολευτήκαμε να επιλέξουμε όσες μας κέντρισαν το ενδιαφέρον…

Η έναρξη του φεστιβάλ γίνεται με την ταινία της Lone Scherfig “Μια κάποια εκπαίδευση” που μας μεταφέρει στο Λονδίνο της δεκαετίας του ΄60. Εμπνευσμένο από τις πρόσφατες τρομοκρατικές ενέργειες στην Αγγλία, το “Ποτάμι ανάμεσά μας” φέρνει κοντά τις δύο πλευρές του δράματος. Ο Judd Apatow που έγινε γνωστός ως παραγωγός σε μερικές από τις πιο επιτυχημένες, όχι μόνο εμπορικά, κωμωδίες των περασμένων χρόνων, όπως το “Παρθένος ετών 40” και “Forgetting Sarah Marshall” παρουσιάζει την κανούρια του ταινία “Πεθαίνω στα γέλια” με πρωταγωνιστή τον Adam Sandler και έχει σκοπό να δικαιώσει τον τίτλο της.

Νύχτες Πρεμιέρας 2009Η γλυκόπικρη “Μεγάλη ζωή” του Garry Yates, το ευφάνταστο animation του Adam Elliot “Μαίρη και Μαξ” με τις φωνές των Philip Seymour Hoffman και Eric Bana ξεχωρίζουν ανάμεσα στις άλλες. Για το τέλος ο Pedro Almodovar και η μούσα του Penelope Cruz ρίχνουν την αυλαία με τις “Ραγισμένες Αγκαλιές”.

Σημαντικό κομμάτι αποτελεί και το διαγωνιστικό μέρος που ολοκληρώνεται τη βραδιά απονομής των βραβείων, με εκείνο του Κοινού να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς η ταινία που επιλέγεται έχει προέλθει από τις ψήφους των θεατών καθ΄όλες τις ημέρες προβολής.

Το απλό εισιτήριο είναι φέτος στα 6 ευρώ, ενώ διατίθενται και 600 κάρτες διαρκείας για 10 ή 25 προβολές. Μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας και ηλεκτρονικά μέσα από το cinemaxshop.gr για τους κινηματογράφους “Απόλλων” και “Αττικόν” και το danaoscinema.gr για τον κινηματογράφο “Δαναός”.

Περισσότερα για τις “Νύχτες Πρεμιέρας” στο επίσημο site www.aiff.gr.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.