XBLOG logo @2x

Νοθεία στο poll για τους 100 καλύτερους DJs

Κι ενώ βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του poll για τους 100 top djs που κάνει κάθε χρόνο το DJ Magazine, ανακαλύφθηκε από το περιοδικό ότι επιχειρήθηκε νοθεία των αποτελεσμάτων! Σύμφωνα με τον εκδότη του DJ Mag, James Robertson, φέτος αποφάσισαν να μην αναθέσουν την καταμέτρηση των ψήφων σε εταιρεία και να μετρηθούν οι ψήφοι χειροκίνητα, αφού έφτασαν στα αυτιά τους παράπονα για fake αποτελέσματα. Να λοιπόν τι ανακαλύφθηκε…

Όπως εξηγεί ο εκδότης του περιοδικού υπήρχαν ψήφοι που προέρχονταν από την ίδια διεύθυνση IP όπου είχε ψηφιστεί 50 φορές ο ίδιος dj. Mετά από έρευνες που έγιναν διαπιστώθηκε ότι μέσω κάποιου script έσπασαν το σύστημα ασφαλείας της ψηφοφορίας και εντοπίστηκαν πολλαπλοί ψήφοι από πολλαπλές IP διευθύνσεις. Οι djs που “υποστηρίχτηκαν” από αυτές τις ενέργειες είναι ο Christopher Lawrence και ο Dj Dan, οι οποίοι αν και αρνούνται οποιαδήποτε ανάμειξή τους, αποκλείστηκαν από το poll.

Για νοθεία των αποτελεσμάτων του poll κατηγορούνται επίσης και οι Flash Brothers, οι οποίοι αναφορικά με τους 1.300 ψήφους που εντοπίστηκαν από την ίδια IP, αποδίδουν το γεγονός σε φίλους και συγγενείς.

Να αναφέρω σε αυτό το σημείο ότι τα polls που διενεργεί κάθε χρόνο το DJ Mag για την ανάδειξη των 100 top djs έχουν βρεθεί αρκετές φορές στο μάτι του κυκλώνα. Αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι συχνά δεν βγαίνουν στις υψηλότερες θέσεις οι djs που αξίζουν πραγματικά, αλλά αυτοί που έχουν τη μεγαλύτερη mailing list, καλό pr και πάει λέγοντας…

Είναι γνωστό επίσης ότι μία καλή θέση στο top 100 djs poll είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για κάθε dj να αυξήσει το κασέ του, να γίνει ευρύτερα γνωστός μέσα από παρουσιάσεις που θα του κάνουν πολλά μέσα ενημέρωσης που ασχολούνται με το χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής κτλ.

Περιμένουμε μέχρι τις 24 Οκτωβρίου οπότε και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του poll για φέτος σε εκδήλωση που θα γίνει στο Λονδίνο.

Ρίξτε αν θέλετε μια ματιά στη συζήτηση που ξεκίνησε για το θέμα στο forum του thecityvibe.com.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.