XBLOG logo @2x

“Νήσος”: Εισπρακτικό ρεκόρ, πέρασε και το “Avatar”

Οι λάτρεις του ελληνικού κινηματογράφου και της κωμωδίας έφεραν το καλοκαίρι στην καρδιά του χειμώνα και «ανέδειξαν» στο ελληνικό box office μία ταινία που αναφέρεται στην κλειστή κοινωνία ενός νησιού η οποία αναστατώνεται από τον ξαφνικό και περίεργο θάνατο του άρχοντα του τόπου, Θεμιστοκλή Δίκαιου!

Εκείνος αφήνει πίσω του μια τεράστια περιουσία και η διαθήκη του, επιφυλάσσει μεγάλες εκπλήξεις. Η περιουσία μοιράζεται στις τέσσερις «εξουσίες» του χωριού, τον πρόεδρο της κοινότητας, τον αστυνομικό διευθυντή, τον δάσκαλο του σχολείου και τον ιερέα της εκκλησίας. Για να πάρουν όλοι τα χρήματα θα πρέπει να δεχτούν να διαβαστούν, δημοσίως, στην πλατεία του χωριού τέσσερις επιστολές -μία για τον καθένα- το περιεχόμενο των οποίων δεν το γνωρίζει κανείς, παρά μόνο ο ίδιος!

Αυτή είναι η υπόθεση της μεγαλύτερης κωμωδίας της χρονιάς, της «Νήσου», που έκανε εισπρακτικό ρεκόρ και έκοψε μέσα σε 9 μέρες, 260.000 εισιτήρια! Μόνο το τετραήμερο της Πρωτοχρονιάς (31/12/2009 με 3/01/2010) έκοψε 132.166 εισιτήρια σε 104 αίθουσες, που αποτελεί το τρίτο καλύτερο άνοιγμα ελληνικής ταινίας, μετά τις ταινίες «Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο» (163.669, 2005) και «El Greco» (141.584, 2007), αφήνοντας πίσω το ίδιο τετραήμερο μέχρι και το πολυδιαφημισμένο “Avatar”!

Ενδεικτικό επίσης του πόσο αρέσει η ταινία στους φίλους του κινηματογράφου και όχι μόνο, είναι το γεγονός ότι ακόμα και στα θέματα που δημοσιεύσαμε ακόμα και εδώ στο xblog.gr, οι αναγνώστες που είδαν την ταινία, μόνο καλά σχόλια είχαν να κάνουν για αυτήν.

Στην ταινία, που σκηνοθετεί ο Χρήστος Δήμας, πρωταγωνιστούν οι: Ελένη Καστάνη, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Μιχάλης Μαρίνος, Δημήτρης Τζουμάκης, Τάνια Τρύπη, Ζέτα Δούκα, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Παύλος Ορκόπουλος, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Αντίνοος Αλμπάνης, Αλέξανδρος Γιάννου, Ιωάννα Πηλιχού, Σόλων Τσούνης και ο Κώστας Βουτσάς.

Νήσος

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.