XBLOG logo @2x

Νέο Roadster από την Jaguar

Jaguar Roadster

Το roadster που απεικονίζεται στις φωτογραφίες θα αποτελέσει σύμφωνα με το περιοδικό Auto Express το μελλοντικό αντίπαλο δέος της Porsche Boxster. Αλλά δεν είναι μόνο το μοντέλο από το Zuffenhause. Το “μενού” περιλαμβάνει επίσης τα Audi TT, Mercedes SLK, BMW Z4 αλλά και το νέο Nissan 370Z. Υπάρχει όμως μια διαφορά: κανένα από αυτά δε φέρει, έστω και εντελώς θεωρητικά πλέον, τον βαρύγδουπο χαρακτηρισμό “βρετανικό roadster”. Αυτό σημαίνει ακόμα πολλά πράγματα για ορισμένους.

Όμως η Jaguar πρέπει να επιστρατεύσει όλα τα όπλα για να καρπωθεί το κύρος που φέρει ως “βρετανικό roadster”. Καταρχάς πρέπει να είναι όμορφο αλλά ταυτόχρονα και πολύ κομψό. Οι επιθετικές εισαγωγές αέρα αλλά και η ξεχωριστή σχεδίαση των πίσω φωτιστικών σωμάτων συνθέτουν ένα ελκυστικό πακέτο, ενώ το κερασάκι στην τούρτα συμπληρώνουν τα φαρδιά πίσω φτερά, το έντονα κεκλιμένο παρμπρίζ και οι χρωμιομένες απολήξεις της εξάτμισης.

Η μελλοντική Jaguar είναι αυστηρά 2θέσια και διαθέτει υφασμάτινη οροφή που διπλώνει ηλεκτρικά στο πίσω μέρος. Επομένως μην έχετε μεγάλες απαιτήσεις σε χώρους αν και με τους Άγγλους ποτέ δεν μπορεί να είσαι σίγουρος. Το αλουμινένιο πλαίσιο προσφέρει κορυφαία στρεπτική ακαμψία και ταυτόχρονα περιορίζει το βάρος.

Jaguar Roadster

Το τελευταίο κάνει τη δουλειά των μοτέρ σαφώς πιο εύκολη αφού η βασική έκδοση 3.0 V6 με τους 238 ίππους επιταχύνει το βρετανικό roadster στα πρώτα 100 km/h από στάση σε περίπου 7 sec ενώ η έκδοση 5.0 V8 των 385 ίππων απαιτεί 2 δευτερόλεπτα λιγότερο! Θα υπάρχει και diesel έκδοση με 275 ίππους ενώ όλες ποι εκδόσεις θα συνδυάζονται με το ημιαυτόματο 6άρι κιβώτιο της Jaguar με δυνατότητα χειροκίνητων αλλαγών από τα paddles στο τιμόνι.

Το θέμα είναι αν όλα αυτά θα πάρουν το πράσινο φως για να μπουν στην παραγωγή αφού γεγονός είναι ότι αυτή τη στιγμή προέχουν πιο σημαντικά μοντέλα (με την εμπορική έννοια) για την Jaguar όπως η νέα XJ. Επομένως στην καλύτερη των περιπτώσεων δεν θα δούμε το νέο roadster πριν το 2012.

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.