XBLOG logo @2x

Νέο Σχέδιο Μέτρων για την Αγορά Τερματισμού Κλήσεων σε Κινητά Δίκτυα

Στην υιοθέτηση του νέου Σχεδίου Μέτρων για την Αγορά Τερματισμού Κλήσεων σε Κινητά Δίκτυα προέβη με Απόφαση της η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ. Σύμφωνα με το Σχέδιο Μέτρων, ως πάροχοι με Σημαντική Ισχύ στη σχετική Αγορά, ορίζονται οι εταιρείες Cosmote, Vodafone και Wind. Oι ρυθμιστικές υποχρεώσεις που επιβάλλονται στους συγκεκριμένους παρόχους είναι η τιμολόγηση με βάση το κόστος, η παροχή Διασύνδεσης και πρόσβασης και η αποφυγή συμπεριφορών διακριτικής μεταχείρισης.

Επιπλέον, όπως προβλέπεται στο Σχέδιο Μέτρων, από 1η Ιανουαρίου 2009 θα εφαρμοστούν μειώσεις των τελών τερματισμού σε κινητά δίκτυα μέχρι και 52% για τα επόμενα 2 χρόνια. Στον παρακάτω πίνακα περιγράφονται οι μειώσεις των τελών τερματισμού ανά εταιρεία κινητής τηλεφωνίας με τελική τιμή-στόχο για όλες τις εταιρείες τα 4,95 ευρωλεπτά την 1η Ιανουαρίου 2011.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕΤΤ κοινοποίησε το Σχέδιο Μέτρων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Ιούνιο του 2008 ενώ παράλληλα, κατά το διάστημα 4/7/2008-4/8/2008 διεξήγαγε σχετική Δημόσια Διαβούλευση στην οποία συμμετείχαν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Διευκρινίζεται ότι το τέλος τερματισμού σε κινητά δίκτυα είναι η χονδρική τιμή που πληρώνει ένας πάροχος κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας σε έναν πάροχο κινητής τηλεφωνίας για τον τερματισμό κλήσεων στους συνδρομητές του δεύτερου.

* οι τιμές αναφέρονται σε ευρωλεπτά

[photo by gailjadehamilton]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.