XBLOG logo @2x

Νέο κέντρο της Microsoft στην Κοζάνη

Τα εγκαίνια του 6ου κατά σειρά Κέντρου «Απεριόριστες Δυνατότητες», το οποίο έχει έδρα την πόλη της Κοζάνης πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 20 Μαΐου στην Αίθουσα Κοβενταρείο του Δήμου Κοζάνης με την παρουσία στελεχών της Microsoft Ελλάς, εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, της ECDL Ελλάς και της HEPIS.

Η ίδρυση του 6ου Κέντρου «Απεριόριστες Δυνατότητες» αποτελεί μέρος μιας σημαντικής πρωτοβουλίας της Microsoft Ελλάς, η οποία αποτυπώνει την ευαισθησία που επιδεικνύει η εταιρία και την υπευθυνότητά της απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Στα Κέντρα «Απεριόριστες Δυνατότητες» παρέχονται δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια στη χρήση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και η πιστοποίηση σύμφωνα με το πρότυπο ECDL σε μετανάστες, μακροχρόνια άνεργους και σε μέλη μονογονεϊκών οικογενειών. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν έναν κύκλο μαθημάτων, διάρκειας περίπου 60 ωρών, και στη συνέχεια να πιστοποιήσουν τις γνώσεις που αποκόμισαν, αποκτώντας την πιστοποίηση ECDL, ένα ιδιαίτερα σημαντικό εφόδιο για τη σύγχρονη αγορά εργασίας.

Το Κέντρο «Απεριόριστες Δυνατότητες» στην Κοζάνη θα λειτουργήσει σύντομα στο ΚΕΚ (Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης) του Δήμου Κοζάνης. Πολύτιμοι αρωγοί στην προσπάθεια αυτή της Microsoft Ελλάς συνιστούν η HEPIS και ο Φορέας Πιστοποίησης ECDL Ελλάς. Ειδικότερα, η HEPIS (Hellenic Professionals Informatics Society) έχει αναλάβει την ευθύνη της διαχείρισης του συγκεκριμένου προγράμματος, ενώ ο Φορέας Πιστοποίησης ECDL Ελλάς προσφέρει τη δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων πληροφορικής.

Σημειώνεται ότι, πέντε επιπλέον Κέντρα «Απεριόριστες Δυνατότητες» λειτουργούν ήδη στην Ηγουμενίτσα, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Τρίπολη και στη Χίο, ενώ υπολογίζεται ότι περισσότερα από 300 άτομα μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα εκπαίδευσης και πιστοποίησης και έχουν αποκτήσει ευχέρεια στην χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Η σύσταση του Κέντρου «Απεριόριστες Δυνατότητες» εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο του διεθνούς κοινωνικού προγράμματος της Microsoft «Unlimited Potential – Απεριόριστες Δυνατότητες», το οποίο στοχεύει στην προώθηση της χρήσης της τεχνολογίας προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας και επικεντρώνεται σε τρεις βασικούς άξονες: τη μετεξέλιξη της εκπαίδευσης, τη δημιουργία ίσων ευκαιριών για όλους και τη στήριξη της καινοτομίας.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.