XBLOG logo @2x

Νέος tablet υπολογιστής για μαθητές από την Intel

Η Intel Corporation παρουσίασε μια νέα πλατφόρμα αναφοράς (reference design) για την κατασκευή classmate PC. Εξοπλισμένη με επεξεργαστή Intel Atom  και οθόνη 10.1 ιντσών, τεχνολογίας LCD, χαρακτηρίζεται ως η πιο ανθεκτική κι ευέλικτη πλατφόρμα που έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα. Έχει την υποστήριξη των κατασκευαστών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Intel Learning Series, κι επιτρέπει την παραγωγή convertible μαθητικών φορητών που συνδυάζουν την υψηλή αισθητική, με αυξημένη αντοχή, τα λειτουργικά χαρακτηριστικά ενός κανονικού υπολογιστή, με εμπλουτισμένες δυνατότητες e-learning, και τις βελτιωμένες επιδόσεις, με χαμηλή κατανάλωση.

Πατώντας στην επιτυχία που σημείωσαν οι προηγούμενες πλατφόρμες για clamshell και convertible μαθητικούς υπολογιστές, η Intel και τα μέλη του Learning Series φέρνουν στις σχολικές τάξεις σε ολόκληρο τον κόσμο, έναν υπολογιστή ειδικά σχεδιασμένο για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το νέο convertible classmate PC διαθέτει μεγαλύτερη μνήμη και περισσότερο αποθηκευτικό χώρο και βοηθά τους μαθητές να διακριθούν και να αποκτήσουν τις απαραίτητες για το μέλλον δεξιότητες, μέσα από κατάλληλες εκπαιδευτικές εφαρμογές.

Ο σχεδιασμός του νέου φορητού, του επιτρέπει να αλλάζει αμέσως μορφή και να μετατρέπεται  από παραδοσιακό notebook σε tablet PC, δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές να επιλέγουν ό,τι τους βολεύει καλύτερα, ανάλογα με το είδος του μαθήματος ή της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχουν. Το χαρακτηριστικό αυτό, οι ειδικοί ερευνητές της Intel, το έχουν ονομάσει «micro-mobility».

Φτιαγμένο για να αντέχει να συνοδεύει τα παιδιά όπου κι αν βρίσκονται, το νέο convertible classmate PC της Intel διαθέτει αδιάβροχη οθόνη αφής, λειτουργικό περιβάλλον που έχει βελτιστοποιηθεί για ανάγνωση ηλεκτρονικών βιβλίων, αδιάβροχο πληκτρολόγιο και touchpad, αυξημένη αντοχή σε πτώσεις από το ύψος ενός θρανίου, ανθεκτικές επιφάνειες που δεν γδέρνονται και δεν παραμορφώνονται, ενώ, προαιρετικά, μπορεί να εξοπλιστεί και με πληκτρολόγιο ειδικής αντι-μικροβιακής επεξεργασίας.

Όταν βρίσκεται σε λειτουργία tablet, μπορεί να αγνοεί αγγίγματα της οθόνης που γίνονται κατά λάθος με την παλάμη (“palm rejection”), επιτρέποντας στους μαθητές να γράφουν ή να ζωγραφίζουν, με τρόπο φυσικό και χωρίς καμία δυσκολία. Εξοπλισμένο με επεξεργαστή Intel Atom χαμηλής κατανάλωσης, το νέο μαθητικό PC διαθέτει επαναφορτιζόμενη μπαταρία που διαρκεί έως και 8.5 ώρες, ώστε οι μαθητές κι οι δάσκαλοί τους να μην πρέπει να ανησυχούν για τη φόρτισή του. Επίσης, μπορεί να συνδεθεί ασύρματα σε δίκτυα WiFi, ενώ προαιρετικά υποστηρίζονται και οι τεχνολογίες 3G, GPRS και WiMAX , για εύκολη πρόσβαση σε τοπικά δίκτυα και στο Internet.

Μέσα στο πλαίσιο του προγράμματος Intel Learning Series, περισσότεροι από 300 κατασκευαστές από το χώρο του hardware, των λειτουργικών συστημάτων, του λογισμικού, και των επιχειρηματικών εφαρμογών, εξελίσσουν περιφερειακά προϊόντα, υπηρεσίες κι εφαρμογές ώστε να εξασφαλίσουν τη βέλτιστη συνεργασία των προϊόντων τους με το μαθητικό PC της Intel.

H προσιτή κι ολοκληρωμένη αυτή πρόταση θα φτάσει στους μαθητές μέσα από ένα εκτεταμένο δίκτυο τοπικών κατασκευαστών OEM, μεταξύ των οποίων η CTL, η Equus και η M&A στις ΗΠΑ, η MDG στον Καναδά, καθώς και διάφορες τοπικές εταιρίες στην Αυστραλία, την Αργεντινή, την Κίνα, τη Γερμανία, την Ινδία, το Μεξικό, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Μ. Βρετανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.