XBLOG logo @2x

Νέα Porsche Panamera: Όμορφη και τετράθυρη

Μέσα στο 2009 αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στις επίσημες αντιπροσωπείες της Porsche η νέα Panamera. Η Panamera είναι το πέμπτο κατά σειρά μοντέλο στη γκάμα της γερμανικής εταιρείας και αναμένεται να εντυπωσιάσει με τον όμορφο σχεδιασμό του, την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και σίγουρα με τις επιδόσεις του.

Όπως μπορούμε να δούμε και από τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες που έκαναν την εμφάνισή τους, οι γραμμές που έχουν ακολουθηθεί για τη σχεδίαση του αμαξώματος δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για την προέλευση του αυτοκινήτου.

Η ποιότητα κατασκευής, καθώς και ο δυναμισμός που εκπέμπει η νέα Porsche Panamera, σίγουρα δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο. Αυτό που, ίσως, δεν τονίζεται τόσο στις εικόνες είναι το μήκος του αμαξώματος, που αγγίζει τα 4,97 μέτρα. Με μεταξόνιο 2,9 μέτρα, πλάτος 1,9 και ύψος 1,4 μέτρα, το σχεδόν 2 τόνων όχημα είναι ξεκάθαρο ότι ακολουθεί μία διαφορετική λογική.

Κάτι που φαίνεται αναμενόμενο, μιας και ο ανταγωνισμός δεν έχει να επιδείξει ένα ελαφρύτερο μοντέλο σε αυτή την κατηγορία, αλλά με τη Mercedes Benz CLS, το μελλοντικό Audi A7 2+2 και την Aston Martin Rapide.

Σε πρώτη φάση θα κυκλοφορήσουν δύο εκδόσεις S και Turbo. Αμφότερες με το γνωστό V8 σύνολο των 4.8 λίτρων, το οποίο αποδίδει για την περίσταση 400 και 500 ίππους αντίστοιχα.

Μελλοντικά, λογικά, θα προστεθεί και ένας ντίζελ κινητήρας V6, ισχύος περίπου 300 ίππων, καθώς και ένα υβριδικό μοντέλο, που θα χρησιμοποιεί το ίδιο σύστημα με την Cayenne Hybrid.

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.