XBLOG logo @2x

Νέα σειρά οθόνων W53 SMART από την LG

H LG Electronics ανακοίνωσε πρόσφατα τη διάθεση της νέας σειράς οθονών W53 Smart για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, που αξιοποιούν τεχνολογίες αιχμής Smart και προσφέρουν κορυφαία ποιότητα εικόνας, ενώ ταυτόχρονα μειώνουν σημαντικά την καταπόνηση της όρασης κατά τη διάρκεια εκτεταμένης χρήσης. Ειδικότερα, οι νέες οθόνες διαθέτουν την λειτουργία Αυτόματης Ρύθμισης Φωτεινότητας (Auto Brightness), που επιτρέπει την αυτόματη βελτιστοποίηση της φωτεινότητας και άλλων ρυθμίσεων της εικόνας, βάσει του φωτισμού του περιβάλλοντα χώρου και του περιεχομένου που προβάλλεται στην οθόνη.

Η LG χρησιμοποίησε ως σημείο εκκίνησης για τις ρυθμίσεις αυτές τον Ενοποιημένο Δείκτη Λάμψης (UGR – Unified Glare Rating), που συνιστάται από τη Διεθνή Επιτροπή για το φωτισμό, ώστε να διασφαλίσει μια άνετη εμπειρία θέασης.

Μια επιπλέον πρωτοποριακή επιλογή της σειράς οθονών W53 είναι η λειτουργία Cinema Mode, η οποία αποκλείει τις παρεμβολές κατά τη διάρκεια παρακολούθησης βίντεο στο internet. Η μοναδική αυτή ρύθμιση «απλώνει» μια μαύρη απόχρωση σε όλη την οθόνη, εκτός από την περιοχή προβολής του βίντεο κλιπ, εστιάζοντας έτσι την προσοχή του θεατή στο επιθυμητό περιεχόμενο. Επιπλέον, στο πλαίσιο ανάπτυξης των έξυπνων δυνατοτήτων και της μείωσης της καταπόνησης της όρασης, οι νέες οθόνες διαθέτουν ένα χρονόμετρο το οποίο υπενθυμίζει στους χρήστες το αναγκαίο διάλειμμα από την εργασία τους σε προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα. Οι υπενθυμίσεις αυτές μάλιστα μπορούν να καθοριστούν με εύκολο τρόπο, ώστε να προκύπτουν μια φορά ανά ώρα ή σε συγκεκριμένο χρόνο, μέσω του εύχρηστου και βολικού interface που ελέγχει και τις υπόλοιπες λειτουργίες της οθόνης.

Παράλληλα, ένας αισθητήρας κάτω από τη βάση της οθόνης W53, ανιχνεύει την κίνηση του χεριού προς την οθόνη και ενεργοποιεί τον ειδικό φωτισμό, κάνοντας έτσι εύκολη την εύρεση των κατάλληλων πλήκτρων όταν απαιτείται η χρήση τους. Όταν δεν χρησιμοποιούνται, ο φωτισμός εξαλείφεται προσδίδοντας στην οθόνη μια γυαλιστερή και φινετσάτη όψη.

Οι νέες οθόνες W53 Smart είναι ήδη διαθέσιμες στην ελληνική αγορά σε ένα εύρος από 18,5″ έως και 27″, ενώ όλες οι οθόνες άνω των 21,5″ προσφέρουν Full HD ανάλυση 1920 x 1080p και αναλογία εικόνας 16:9, ιδανικές για την απόλαυση ταινιών και παιχνιδιών Full HD. Επίσης, οι νέες οθόνες από την LG, διαθέτουν λόγο αντίθεσης 50.000:1 και χρόνο απόκρισης 2ms.

Η LG παρέχει εγγύηση 3 ετών on-site σε όλα τα μοντέλα οθονών της, ενώ είναι η μόνη εταιρεία που προσφέρει εγγύηση 0 pixel στα μοντέλα από 17″ μέχρι 24″.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.