XBLOG logo @2x

Μπράβο ΔΕΗ, Μπράβο κύριε Δούκα!

Αύξηση μισθού προέδρου ΔΕΗΤελικά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και πολλά μπράβο σε αυτούς που κυβερνάνε αυτή τη χώρα, τον Καραμανλή, τον Δούκα, τον Σιούφα και τους υπόλοιπους.. Γιατί; Γιατί αποφασίζουν με βάση τη λιτότητα που είχε πει κάποτε ο κος Καραμανλής.. Λιτότητα, οικονομία, συγκράτηση.. Μόνο που ξέχασαν να διευκρινίσουν φαίνεται ότι όλα αυτά έχουν αποδέκτη τον κόσμο που τους ψηφίζει και όχι τους ίδιους!

Δε μπορώ να εξηγήσω αλλιώς το γεγονός ότι ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Πέτρος Δούκας, έδωσε “κρυφά” αύξηση 200.000 ευρώ στον μισθό του προέδρου της ΔΕΗ, κο Τάκη Αθανασόπουλο! Σχετικό δημοσίευμα υπάρχει στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα σήμερα 17/6 στη σελίδα 34. Αντιγράφω μερικά αποσπάσματα:

[..] Στα μουλωχτά ο υφυπουργός Οικονομικών κ Πέτρος Δούκας ενέκρινε τον διπλασιασμό του μισθού του προέδρου της ΔΕΗ Τάκη Αθανασόπουλου. Μάλιστα, για να μη γίνει αντιληπτή η κρυφή αύξηση ο κ Δούκας απαίτησε να φύγουν οι δημοσιογράφοι από την αίθουσα της γενικής συνέλευσης σε κεντρικό ξενοδοχείο. Στη συνέχεια ο διπλασιασμός από 200.000 σε 400.000 ευρώ τον χρόνο πέρασε με σχεδόν ψιθυριστό ερώτημα προς τους μετόχους. [..]

Δείτε το σχετικό δημοσίευμα εδώ.

Από την άλλη η ΔΕΗ με δελτίο τύπου απαντάει: «Στη Γενική Συνέλευση δεν ετέθη θέμα αύξησης των ετήσιων αποδοχών του κ. Αθανασόπουλου, αλλά επικυρώθηκε η συμφωνία που είχε συναφθεί με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, εκπροσωπούντος την πλειοψηφία των μετόχων, και με τον υπουργό Ανάπτυξης, που ασκεί την εποπτεία στην Επιχείρηση, πριν από την ανάληψη της Διοίκησης από τον κ. Αθανασόπουλο».

Όπως και να ΄χει βρίσκω υπερβολικό να παίρνει ο πρόεδρος της ΔΕΗ μισθό 400.000 ευρώ το χρόνο και παράλληλα να βγαίνει και να μιλάει για αυξήσεις στα τιμολόγια, επειδή αυξάνονται και τα καύσιμα. Δε λέω να μην αμείβεται καλά ο πρόεδρος, αλλά όχι και 400.000 ευρώ! Για κάτσε δηλαδή μιλάνε συνέχεια για αυτοσυγκράτηση των μισθωτών και την ίδια στιγμή αυτοί που κατέχουν τις μεγάλες καρέκλες κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να αυξήσουν κατακόρυφα το εισόδημά τους!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.