XBLOG logo @2x

Μουσείο Ακρόπολης: Απόψε τα εγκαίνια

Στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Μουσείο της Ακρόπολης είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα, αφού απόψε στις 8:00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια, παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο. Ο ξένος τύπος είναι γεμάτος αυτές τις μέρες με θετικά σχόλια για αυτό το έργο, που είχαν οραματιστεί η Μελίνα Μερκούρη και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ενώ πολλοί είναι αυτοί που ζητούν να γυρίσουν επιτέλους τα ελγίνεια μάρμαρα από το Βρετανικό Μουσείο στην Αθήνα.

Τα περίπου 4.000 εκθέματα του Νέου Μουσείου μοιράζονται στην αίθουσα των Κλιτύων Ακρόπολης, στην αίθουσα με τα Αρχαϊκά (όπου Κούροι, Κόρες και Ιππείς λούζονται από το φυσικό φως που διαχέεται στις λεπτομέρειες των αγαλμάτων) και τέλος στην αίθουσα του Παρθενώνα, όπου για πρώτη φορά εκτίθεται σε πλήρη ανάπτυξη η Ζωφόρος του Ναού, οι Μετόπες και τα Αετώματα.

Νέο Μουσείο Ακρόπολης

Η έκταση του Μουσείου συνολικά είναι 21.000 τμ, με τον εκθεσιακό χώρο να είναι 14.000 τμ. Όπως εξήγησε ο κ. Δημήτρης Πατερμαλής, πρόεδρος του Μουσείου και καθηγητής Αρχαιολογίας, το σκεπτικό της έκθεσης είναι να έχει ο επισκέπτης την αίσθηση του περιπάτου, ώστε να συνειδητοποιεί τον τόπο που βρίσκονται οι ανασκαφές και τα έργα της έκθεσης, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, χρειάζονται τρεις ώρες προκειμένου να έχει ο επισκέπτης μία ολοκληρωμένη εικόνα στο πλαίσιο μίας ξενάγησης.

Όσοι θέλουν να επισκεφθούν το Μουσείο μέχρι τις 23 Ιουνίου, μπορούν να το κάνουν μόνο εάν έχουν κάνει κράτηση εισιτηρίου μέσω του συστήματος e-ticketing. Οι επισκέψεις αυτές τις μέρες θα πραγματοποιούνται στις 9 και στις 11 το πρωί, αλλά και στις 6 το απόγευμα. Από τις 23 Ιουνίου και μετά θα λειτουργούν και εκδοτήρια στο Μουσείο, ενώ η τιμή του εισιτηρίου μέχρι το τέλος του 2009 θα είναι 1 ευρώ. Το 2010 θα ανέβει στα 5 ευρώ, ενώ θα ισχύουν μειωμένες τιμές για παιδιά, φοιτητές, άτομα με αναπηρία και ηλικιωμένους.

Περισσότερες πληροφορίες για το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης μπορείτε να βρείτε κάνοντας κλικ στο επίσημο site theacropolismuseum.gr, μέσα από το οποίο θα μεταδοθεί ζωντανά η τελετή των εγκαινίων απόψε.

Νέο Μουσείο Ακρόπολης

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.