XBLOG logo @2x

Μεϊμαράκης: Μείωση θητείας στους 9 μήνες από τον Αύγουστο

Μείωση της στρατιωτικής θητείας προανήγγειλε για άλλη μία φορά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε εμφάνισή του το πρωί σε εκπομπή της ΝΕΤ. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αυτή τη φορά όμως ήταν πιο συγκεκριμένος, αφού είπε ότι όσοι καταταγούν στον στρατό τον Αύγουστο θα υπηρετήσουν 9 μήνες. Η σχετική εισήγηση είναι σχεδόν έτοιμη και θα συζητηθεί στο επόμενο ΚΥΣΕΑ, όπως είπε.

Επίσης, όσοι κατετάγησαν τον Μάιο στον στρατό ξηράς θα υπηρετήσουν 10 μήνες και όσοι κατετάγησαν τον Ιανουάριο θα υπηρετήσουν 10 μήνες, βάσει της ίδιας εισήγησης. Ο υπουργός ανέφερε ότι πλεόν υπάρχει η ωριμότητα για να προχωρήσουν στη μείωση της θητείας, ενώ έχουν σταματήσει πλέον οι μετατάξεις σε ναυτικό και αεροπορία.

Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο ότι εδώ και πέντε χρόνια η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για μείωση της θητείας, μέτρο που ήταν και στο προεκλογικό της πρόγραμμα, αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Να υποθέσουμε ότι η ΝΔ πήρε το μήνυμα από τις Ευρωεκλογές και προσπαθεί να τα μαζέψει όσο μπορεί για να φτιάξει το κλίμα όσο πλησιάζουμε προς τις εθνικές εκλογές;

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.