XBLOG logo @2x

Μείωση του τέλους ταξινόμησης ΙΧ κατά 50%

Τόνωση στην αγορά των αυτοκινήτων αναμένεται να επιφέρει η μείωση κατά 50% του τέλους ταξινόμησης καινούριων και μεταχειρισμένων εισαγωγής ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών.

Ήδη έχουν κατατεθεί στη Βουλή οι διατάξεις για την μείωση της φορολογίας των αυτοκινήτων, ένα τονωτικό μέτρο που θα ισχύσει μέχρι τις 7 Αυγούστου 2009.

Επίσης καταργείται το τέλος μεταβίβασης αυτοκινήτων για ΙΧ και μοτοσυκλέτες που κυκλοφορούν ήδη στη χώρα μας. Η κατάργηση αυτή θα ισχύσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2009.

Όσον αφορά τώρα τα εισαγόμενα καινούρια και μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, στο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι στην περίπτωση που για αυτά έχουν εκδοθεί αποδεικτικά είσπραξης του τέλους ταξινόμησης, αλλά δεν έχουν ταξινομηθεί, μπορούν μετά από αίτηση των εμπορικών επιχειρήσεων ή των ιδιοκτητών τους, να υπαχθούν στις διατάξεις του μειωμένου τέλους ταξινόμησης.

Τα στελέχη της αγοράς είδαν πολύ θετικά αυτή την κίνηση, η οποία αναμένεται να αυξήσει την ζήτηση αυτοκινήτων. Ωστόσο, κρίνουν την περίοδο ισχύος αρκετά περιορισμένη. Αξίζει να σημειωθεί πως οι πωλήσεις, ειδικά των Μάρτιο, είχαν μειωθεί κατά 40%.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.