XBLOG logo @2x

Μέτρα ασφαλείας για την Κοντολίζα

Σε λίγες ώρες προσγειώνεται στο “Ελ. Βενιζέλος” το αεροσκάφος που μεταφέρει την Αμερικανίδα Υπουργό Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις. Από εκείνη τη στιγμή και μέχρι να απογειωθεί το αεροσκάφος για να τη μεταφέρει στην Αγκυρα, τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια.

Το in.gr γράφει συγκεκριμένα:
[..] Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία, θα διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων και των μέσων μαζικής μεταφοράς στους εξής δρόμους: Αττική οδός, λεωφόρος Κηφισίας, Δυτική Περιφερειακή Λεωφόρος Υμηττού, Λεωφόρος Κατεχάκη (Π. Κανελλοπούλου), λεωφόρος Μεσογείων, λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας, Ηρώδου Αττικού, λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου, λεωφόρος Βασιλίσσης Ολγας, λεωφόρος Αμαλίας, λεωφόρος Συγγρού, Κόκκαλη, Γέλωνος, Δορυλαίου και Π.Κυριακού.

Παράλληλα, ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας και ελεύθεροι σκοπευτές θα είναι ακροβολισμένοι κατά μήκος των διαδρομών που θα ακολουθήσει η κ. Ράις, ενώ θα ελέγχονται οι χώροι με ηλεκτρονικά μέσα.

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί το υπουργείο Εξωτερικών, το Μέγαρο Μαξίμου και την οικία του Αμερικανού πρέσβη. Μέτρα θα ληφθούν από την Αστυνομία γύρω από το σπίτι του Αμερικανού πρέσβη, την αμερικανική πρεσβεία, υπηρεσίες, γραφεία και επιχειρήσεις αμερικανικού ενδιαφέροντος. [..]

Όχι ρε! Πρώτον αυτή δε πρέπει να πατήσει το πόδι της εδώ και δεύτερον γιατί να μη μπορώ να κινηθώ εγώ λόγω της επισκέψής της; Αν πάω εγώ στην Αμερική θα κλείσουν οι δρόμοι για να κινηθώ εγώ; Μα θα μου πείτε, ρε Γιάννη, είναι δυνατόν να τα λες αυτά; Αν μείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί θα τη φάνε ζωντανή.

Χέστηκα. Και δε τσαντίζομαι μόνο με αυτήν, αλλά και με το γεγονός ότι πολλοί πολιτικοί, διάσημοι και “επώνυμοι” απαιτούν ειδική μεταχείριση στους δρόμους που κινούνται.. Δηλαδή δε σταματάνε στα κόκκινα, έχουν 10 ζητάδες να ανοίγουν δρόμο κλπ.. Αντιλαμβάνομαι ότι ο χρόνος τους είναι πολύτιμος αλλά να πω ότι κάνουν έργα και γι΄ αυτό χρειάζεται να μετακινούνται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να το δεχτώ. Αλλά κάνουν; Όχι.

Όσο για τις αντιδράσεις που ετοιμάζονται για τον ερχομό της Ράις στην Αθήνα, ελπίζω να είναι όσο το δυνατόν ειρηνικές. Δε χρειάζεται να καεί πάλι όλη η Αθήνα. Δε χρειάζεται να καούν πάλι τα μαγαζάκια του απλού κοσμάκη.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.