XBLOG logo @2x

Λογισμικό πλοήγησης CIT Live Traffic

H CIT Integrated Solutions AEBE, ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος και διανομέας των προϊόντων της Sygic Sro, επένδυσε στην τεχνολογία πλοήγησης και ιδιαίτερα στον τομέα του traffic control. Σε συνεργασία με την Telenavis ΑΕ, κατάφερε μετά από πολύμηνες προσπάθειες να θέσει σε λειτουργία το πρώτο και μοναδικό στην ελληνική αγορά λογισμικό πλοήγησης που δίνει σε πραγματικό χρόνο κυκλοφοριακά δεδομένα καθώς και τρόπους άμεσης διαχείρισής τους.

Πηγή των  κυκλοφοριακών δεδομένων είναι  το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας  του ΥΠΕΧΩΔΕ το οποίο και προσφέρει σε πραγματικό χρόνο επί 24ώρου βάσης συνεχή παρακολούθηση της κίνησης σε 800 σημεία στο νομό Αττικής. Η πληροφόρηση είναι ακριβέστατη και πάνω απ΄όλα «ζωντανή» με ρυθμό ανανέωσης κάθε 1 λεπτό για όλη τη διάρκεια της ημέρας και τις 7 μέρες της εβδομάδας, απόρροια του υπερσύγχρονου -όχι μόνο για τα ελληνικά αλλά και για τα διεθνή δεδομένα- κέντρου που χρησιμοποιείται.

Τα δεδομένα επεξεργάζονται και αξιοποιούνται από το λογισμικό πλοήγησης ενώ η ενημέρωση αφορά σε πραγματικό χρόνο (real time):

  • Κυκλοφοριακή κατάσταση όλων των κεντρικών αρτηριών
  • Έκτακτα συμβάντα (ατυχήματα, πορείες κλπ)
  • Εργασίες επί του οδοστρώματος

Όλες οι παραπάνω πληροφορίες αποτυπώνονται μέσω GPRS στη συσκευή πλοήγησης σε τακτά χρονικά διαστήματα που ο ίδιος ο χρήστης επιλέγει. Μέσα από το λογισμικό πλοήγησης ο χρήστης ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για την ύπαρξη μποτιλιαρισμάτων ή έκτακτων συμβάντων (ατυχήματα, εργασίες, πορείες διαμαρτυρίας κλπ), καθώς και για την ακριβή τους θέση και έκταση, έτσι ώστε να είναι σε θέση να τα αποφύγει, εξοικονομώντας κατ΄αυτόν τρόπο χρόνο και καύσιμα, διευκολύνοντας σε μεγάλο βαθμό τη ζωή του.

H υπηρεσία Traffic Live αποτελεί add on software στο λογισμικό πλοήγησης Sygic Mobile Maps και είναι συμβατή μόνο για τηλέφωνα που έχουν λειτουργικό σύστημα Windows Mobile. Σε πρώτη φάση θα διατίθεται σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις:

  1. Traffic Live (Jewel Case): Η συγκεκριμένη έκδοση διατίθεται μαζί με το λογισμικό πλοήγησης Sygic Mobile Maps WM, χάρτες Ελλάδας και Κύπρου και micro SD card 4 GB.
  2. Traffic Live (CD ROM): Η συγκεκριμένη έκδοση διατίθεται μαζί με το λογισμικό πλοήγησης Sygic Mobile Maps WM, χάρτες Ελλάδας και Κύπρου σε CD ROM.
  3. Traffic Live (Direct Download): Η συγκεκριμένη έκδοση διατίθεται μαζί με το λογισμικό πλοήγησης Sygic Mobile Maps WM και ο χρήστης μπορεί να την «κατεβάσει» άμεσα από το Internet.

Δείτε το βίντεο για μια καλύτερη εικόνα του CIT Live Traffic:

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.