XBLOG logo @2x

Λίγες ώρες έμειναν για τον τελικό του Uefa Champions League 2007 στο ΟΑΚΑ

Πλησιάζει η ώρα του μεγάλου τελικού του Uefa Champions League 2007, όπου Μίλαν και Λίβερπουλ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για το ποια θα σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο. Οι αποστολές των δύο ομάδων βρίσκονται ήδη στην Αθήνα, χθες έγιναν οι τελευταίες τους προπονήσεις πριν τον τελικό, ενώ κατά χιλιάδες καταφθάνουν στην Αθήνα οι φίλαθλοι των δύο ομάδων, πολλοί από τους οποίους ταξίδευσαν μέχρι εδώ χωρίς να έχουν εξασφαλίσει το εισιτήριο για την πολυπόθητη είσοδο στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οπαδοί των δύο ομάδων που ταξίδευσαν στην Αθήνα όχι μόνο από την Αγγλία ή την Ιταλία, αλλά και από Βαρκελώνη, Νορβηγία, μέχρι και Αριζόνα! Ήρθαν εδώ χωρίς εισιτήριο για τον τελικό, διατεθειμένοι να πληρώσουν 700-1.000 ευρώ, αλλά οι μαυραγορίτες τους ζήτησαν μέχρι και 2.000 ευρώ για ένα «μαγικό χαρτάκι», οπότε τον τελικό θα τον δουν μάλλον από την τηλεόραση!

Εν τω μεταξύ η Αθήνα εδώ και μερικές ώρες θυμίζει φρούριο, με τα μέτρα να εντείνονται όσο περνούν οι ώρες, αφού συνολικά για τον τελικό του Champions League θα απασχοληθούν 8.000 με 10.000 αστυνομικοί, άνδρες των ΥΜΕΤ και των ΜΑΤ. Κάποιοι αστυνομικοί θα διαθέτουν και ειδικό όπλο με χρωμοσφαίρες, το οποίο έχουν εντολή να χρησιμοποιήσουν μόνο εάν η κατάσταση βγει εκτός ελέγχου. Αν δεν έχετε πολύ σοβαρή δουλειά καλά θα κάνετε να αποφύγετε μετακίνηση κοντά στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, ιδιαίτερα με το αυτοκίνητό σας, αφού η κυκλοφορία στους γύρω δρόμους θα επιτρέπεται μόνο στα διαπιστευμένα οχήματα από την Uefa.

Τροποποιήσεις επίσης γίνονται και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λόγω του τελικού. Συγκεκριμένα η λεωφορειακή γραμμή Χ14 (Σύνταγμα-ΟΑΚΑ) θα λειτουργεί όλη τη νύχτα, οι συρμοί του ΗΣΑΠ και του Μετρό θα λειτουργούν επίσης όλη τη νύχτα, όπως και η γραμμή του Προαστιακού που εξυπηρετεί τη διαδρομή Νερατζιώτισσα-Αεροδρόμιο (χωρίς ενδιάμεσες στάσεις). Τέλος όλο το 24ωρο λειτουργεί και το Τραμ το 2ήμερο αυτό (22 & 23 Μαϊου).

Όσοι τυχεροί παρακολουθήσετε τον τελικό από τις κερκίδες του ΟΑΚΑ απολαύστε το παιχνίδι και τη μπάλα από τα αστέρια των δύο ομάδων, οι υπόλοιποι (μέσα στους οποίους είμαι κι εγώ) αράζουμε σπίτι με πίτσες, σουβλάκια, μπύρες και τα ρέστα.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε ένα κλικ στα:
Uefa.com
Sportaction.gr
Sport24.gr
Sportnet.gr
Sport.gr
SuperSport FM 94.6
In.gr sports

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.