XBLOG logo @2x

Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας + Περιπολικά

Το μεσημέρι πήγα για μια δουλειά στα γραφεία της Compupress στο Χολαργό. Γυρνώντας, στη Μεσογείων (ύψος 200 περίπου), ένα περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ μπήκε γκαζωμένο στον λεωφορειόδρομο τη στιγμή που δεκάδες άλλα αυτοκίνητα κινούνταν “σημειωτόν” στις 2 άλλες λωρίδες. Τονίζω ότι το περιπολικό ούτε αναμμένο φάρο είχε, ούτε η σειρήνα βρισκόταν σε λειτουργία, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πήγαινε σε κάποιο επείγον περιστατικό.

Μου τη σπάει που ενώ συνέχεια ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας γίνεται πιο αυστηρός, μερικοί νομίζουν ότι αποτελούν εξαίρεσή του. Και εξηγούμαι:

– Είναι υποχρεωτικό να φοράμε ζώνη (για την ασφάλειά μας πάνω από όλα και όχι για να μη μας γράψουν), δεν έχω δει όμως σε ΚΑΝΕΝΑ περιπολικό να φοράνε ζώνες οι αστυνομικοί που επιβαίνουν σε αυτό.

– Από πολύ μικρή ηλικία μαθαίνουμε ότι στο κόκκινο σταματάμε και στο πράσινο περνάμε. Μερικοί οδηγοί περιπολικών μάλλον δεν το ξέρουν αυτό, ή για να το θέσω καλύτερα το ξέρουν πολύ καλά, αλλά το αγνοούν (πολύ προκλητικά ορισμένες φορές).

Και το ξανατονίζω: Δεν αναφέρομαι σε περιπτώσεις όπου υπάρχει άμεση ανάγκη να μεταβούν σε κάποια τοποθεσία γρήγορα για να επέμβουν κάπου, αλλά όταν τα βλέπω με σβηστούς φάρους και χωρίς σειρήνα να τρέχουν και να κάνουν διάφορες παραβάσεις (μικρές ή μεγάλες) για να το παίξουν μάγκες τρελαίνομαι.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.