XBLOG logo @2x

Κρεμασμένος βρέθηκε φαντάρος στη Ρόδο. Πότε θα καταργηθεί η υποχρεωτική θητεία;

Ακόμα ένας νέος άνθρωπος μπήκε στο στρατό να υπηρετήσει τη θητεία του και δε θα γυρίσει ποτέ σπίτι του. Ακόμα ένα περιστατικό αυτοκτονίας μέσα σε ελληνικό στρατόπεδο. Συγκεκριμένα, 20χρονος φαντάρος που υπηρετούσε σε μονάδα της Ρόδου, βρέθηκε κρεμασμένος σε δέντρο κοντά στο τάγμα του χθες το βράδυ. Ο φαντάρος είχε προγραμματισμένη σκοπιά 12-2 και δεν εμφανίστηκε, έτσι τον αναζήτησαν και τον βρήκαν κρεμασμένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαβάζω στο troktiko, ο συγκεκριμένος φαντάρος συμμετείχε πριν από μία εβδομάδα σε σκοινάκια 12 ημερών, μέσα στο κρύο, τη βροχή και τις λάσπες, ενώ ζήτησε άδεια από τον διοικητή του, ο οποίος όμως αρνήθηκε να του τη δώσει.

Διαβάζω επίσης ότι ο συγκεκριμένος διοικητής έχει “αυταρχική” και μη λογική συμπεριφορά, όπως φυσικά αρκετοί άλλοι στο στρατό, που την έχουν δει κάπως με την εξουσία που τους έχει δοθεί. Δε γνωρίζω αν ευσταθούν ή όχι, αλλά αν ευσταθεί αυτό, σίγουρα ο συγκεκριμένος διοικητής δεν κάνει για αυτή τη δουλειά.

Δεν έχουν τις ίδιες αντοχές (σωματικά και ψυχικά) όλοι οι φαντάροι που υπηρετούν, οι διοικητές θα πρέπει να είναι δίπλα και όχι απέναντι στους στρατευμένους. Δεν είναι παιχνίδι ο στρατός, όπως νομίζουν αρκετοί διοικητές που το παίζουν σκληροί. Με τι συνείδηση θα κοιμάται τώρα ο διοικητής που αρνήθηκε την άδεια στον φαντάρο;

Μήπως είναι ώρα να δουν σοβαρά οι ανευθυνοϋπεύθυνοι του κράτους το ενδεχόμενο κατάργησης της υποχρεωτικής θητείας; Και ας αφήσουν τα προεκλογικά παραμύθια περί μείωσης της θητείας και άλλες τέτοιες μπαρούφες. Τα ακούσαμε ξανά κύριοι προεκλογικά, δεν κάνατε τίποτα όμως μετεκλογικά.

[photo by Dunechaser]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.