XBLOG logo @2x

Κλήση ταξί με sms από το 2009

Ταξί sms

Ακούγεται πολύ εντυπωσιακό για να είναι αληθινό, το 2009 θα φανεί αν θα γίνει πραγματικότητα ή όχι. Σύμφωνα με τα μέτρα που παρουσίασε ο υπουργός Μεταφορών στην Ομοσπονδία Ταξί, τα ταξί θα πρέπει να είναι εξοπλισμένα με τη σύγχρονη τεχνολογία, κάτι που σημαίνει πρακτικά:

  • Ο πελάτης θα μπορεί να καλέσει ταξί στέλνοντας ένα γραπτό μήνυμα από το κινητό του
  • Οι διαδρομές θα μπορούν να πληρώνονται μέσω πιστωτικής κάρτας
  • Τα ταξί θα πρέπει να διαθέτουν σύστημα πλοήγησης και κλιματισμό

Το σύστημα πλοήγησης (GPS) και ο κλιματισμός είναι τα σημαντικότερα κατά τη γνώμη μου, αφού όσες φορές χρειάστηκε τους τελευταίους μήνες να πάω με ταξί σε περιοχή που δεν ήξερα, το όχημα δεν διέθετε GPS και κάναμε πόσους κύκλους για να φτάσουμε τελικά στον προορισμό μου. Μία άλλη φορά πάλι το όχημα είχε GPS, αλλά ο οδηγός δεν το χρησιμοποιούσε, έλεγε ότι είναι του συνεργάτη του, ότι δε χρειάζεται κλπ…

Πού θα μου πάει, υπολογίζω προς τα τέλη του επόμενου μήνα να αλλάξω κινητό, οπότε το επόμενο ένα από τα χαρακτηριστικά που θα έχει απαραιτήτως θα είναι το σύστημα πλοήγησης!

Εξίσου σημαντικός είναι και ο κλιματισμός, που ήδη διαθέτουν σχεδόν όλα τα ταξί των τελευταίων ετών. Το ερώτημα είναι βέβαια πόσοι τον θέτουν σε λειτουργία, αφού σήμερα κάπου πήρε το αυτί μου ότι αρκετοί οδηγοί χρεώνουν 2 ευρώ (!) τους πελάτες τους σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουν κλιματισμό!

[photo by psychofish]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.