XBLOG logo @2x

Κινητό με Android και από την Nokia;

Μπορεί ακόμα να μην έχουμε κάποια επίσημη ανακοίνωση, ωστόσο σύμφωνα με ένα δημοσίευμα στην Guardian, η Nokia ετοιμάζεται να κατασκευάσει το δικό της κινητό τηλέφωνο με λειτουργικό σύστημα Android. Απ’ ότι φαίνεται το νέο λειτουργικό της Google κερδίζει συνεχώς έδαφος, μιας και οι περισσότερες εταιρείες πιστεύουν ότι μπορεί να ανταγωνιστεί το λειτουργικό της Apple.

Η Nokia που μέχρι το 2007 κατείχε το 47% της αγοράς των smartphones, βλέπει το ποσοστό της να υποχωρεί αισθητά, μετά την κυκλοφορία του iPhone και άλλων έξυπνων τηλεφώνων από τις υπόλοιπες εταιρείες. Το ποσοστό της Nokia στην κατηγορία των smartphones αναμένεται να φτάσει το 31% μέχρι το τέλος του χρόνου.

Η Nokia φαίνεται να πιστεύει ότι ένα έξυπνο τηλέφωνο με οθόνη αφής και λειτουργικό Android θα την βοηθήσει σημαντικά στην προσπάθεια της να αυξήσει το ποσοστό της στην κατηγορία των smartphones.

Το κινητό σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα στην Guardian, αναμένεται να κάνει την πρώτη του εμφάνιση τον Σεπτέμβρη στο “Nokia World Conference”.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.