XBLOG logo @2x

Κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας

Υπέρ της κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας ψήφισε το συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ. Πέρασαν τρεις εβδομάδες από τότε που ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις που είχαν στόχο την ισλαμική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, το αποτέλεσμα των οποίων όμως ήταν πολλοί νεκροί και βαριά τραυματίες, μεταξύ των οποίων άμαχος πληθυσμός, γυναίκες και μικρά παιδιά.

Να πούμε ένα μπράβο στον ισραηλινό πρωθυπουργό Εχούντ Ολμέρτ, ο οποίος δήλωσε ότι η επίθεση κατά της Λωρίδας της Γάζας πέτυχε τους στόχους της. Μπράβο κύριε πρωθυπουργε, συγχαρητήρια για τις επιχειρήσεις σας, που σκόρπισαν τον θάνατο σε τόσο κόσμο. Πώς άραγε νιώθει αυτός ο άνθρωπος όταν πέφτει το βράδυ στο κρεβάτι του να κοιμηθεί; Βλέπει όνειρα με βομβαρδισμούς και ξυπνάει χαρούμενος το πρωί, στέλνοντας μαχητικά και τανκς σε έναν νέο γύρο του θανάτου;

Ο ισραηλινός στρατός θα παραμείνει στα παλαιστινιακά εδάφη και, σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση από τον εχθρό, έχει το ελεύθερο να απαντήσει ανάλογα. Απ΄την άλλη πλευρά, η οργάνωση Χαμάς δηλώνει ότι δεν τελείωσε η αντίστασή της.

[photo by Bilal Mirza]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.