XBLOG logo @2x

Καμένες λάμπες σε φανάρια. Πότε θα αντικατασταθούν;

Έχω ξαναγράψει για τις καμένες λάμπες στα φανάρια. Αρχικά είχα εντοπίσει δεκάδες καμένες λάμπες στα φανάρια της λεωφόρου Αλεξάνδρας και της Κηφισίας, κάποιες μέρες όμως που οδηγούσα σε άλλες περιοχές, εντόπιζα εδώ κι εκεί κι άλλες καμένες λάμπες.

Δυστυχώς τα τηλεφωνήματά μου σε διάφορες Διευθύνσεις της Τροχαίας δεν έπιασαν τόπο. Άλλοι με παρέπεμπαν σε άλλα γραφεία, άλλοι μου έλεγαν το γνωστό “θα το αναφέρουμε”, ενώ όταν ξανακαλούσα μετά από μέρες στα ίδια τηλέφωνα υπήρχαν περιπτώσεις που μου έλεγαν ότι δε μπορούν να κάνουν τίποτα.

ΟΚ, δε μπορούσαν να κάνουν τίποτα, δε μου έδιναν όμως και κάποιο τηλέφωνο των πραγματικά αρμόδιων για να λυθεί επιτέλους το πρόβλημα. Το internet έδωσε και εδώ τη λύση: Πριν από μέρες, ενώ βρισκόμουν στο blogs.sync.gr είδα αυτό το post. Μπήκα και είχε όλα τα τηλέφωνα των αρμόδιων διευθύνσεων του ΥΠΕΧΩΔΕ για συντήρηση σηματοδοτών, δρόμων κλπ.

Πριν από λίγο πήρα τηλέφωνο στην Υπηρεσία Συντήρησης Σηματοδοτών του ΥΠΕΧΩΔΕ στο 210 9094385. Απάντησε ένας ευγενέστατος κύριος, του είπα για το πρόβλημα, μου είπε ότι το γνωρίζουν και ότι στη λεωφόρο Αλεξάνδρας έχουν ήδη αντικατασταθεί οι λάμπες στα φανάρια.

Του εξήγησα ότι υπάρχουν αρκετές καμένες λάμπες σε φανάρια πολλών περιοχών και μου εξήγησε ότι το έργο της αντικατάστασης απορρίφθηκε από το ελεγκτικό συμβούλιο και δημοπρατείται πάλι στις 2 Δεκεμβρίου. Έτσι, πιστεύει ότι προς το τέλος του Δεκεμβρίου – αρχές Ιανουαρίου θα γίνει αντικατασταθούν όλες οι καμένες λάμπες στα φανάρια, ενώ μέχρι να πιάσει δουλειά η “εργολαβία”, κάποιες καμένες λάμπες θα τις αντικαθιστούν συνεργεία του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Βρίσκω απαράδεκτο να υπάρχουν για 2 και πλέον μήνες καμένες λάμπες σε τόσα φανάρια σε δρόμους όλης της Αττικής. Η ανοργανωσιά σε όλο της το μεγαλείο. Δε γνώριζαν οι υπεύθυνοι ότι κάποια στιγμή οι λάμπες αυτές θα καούν και θα χρειαστεί αντικατάστασή τους; Περίμεναν να καούν, καθυστέρησαν και απέρριψαν την εργολαβία που θα αναλάμβανε την αντικατάσταση και τώρα προχωρούν στην εκ νέου δημοπράτηση του έργου;

Στο μεταξύ, εμείς θα πληρώσουμε κανονικότατα στην ώρα μας τα ακριβότερα Τέλη Κυκλοφορίας, για να κυκλοφορούμε σε δρόμους γεμάτους λακούβες, μπαλώματα της κακιάς ώρας, συν τις καμένες λάμπες στα φανάρια. Ελπίζω να μην έχουν γίνει αρκετά ατυχήματα εξαιτίας των φαναριών και να μη γίνουν μέχρι να αντικατασταθούν.

Στο ΥΠΕΧΩΔΕ μάλλον περιμένουν τον Άγιο Βασίλη να φέρει καινούριες λάμπες και να τις τοποθετήσει κιόλας. Τι να πω…

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.