XBLOG logo @2x

Και το Σκοπιανό συνεχίζεται…

Greece - Fyrom

Εδώ και πολλά χρόνια αγνοούσαμε το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπιών με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε σε ένα τεράστιο αδιέξοδο, στέλνοντας κάθε φορά τον Μάθιου Νίμιτς πίσω, για να έρθει την επόμενη φορά με μία πρόταση που θα συμβαδίζει καλύτερα με τα χαρακτηριστηκά που έχουμε θέσει και βάζοντας βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Πρέπει να αντιμετωπίσουμε όχι δύο εκατομμύρια ανθρώπους, αλλά όλη αυτή την προπαγάνδα κατά της Ελλάδος που γίνεται μέσα από το διαδίκτυο, τα βιβλία τους, αλλά και από τον τρόπο σκέψης που μαθαίνουν από μικρά παιδιά και φυσικά την υποστήριξη των ΗΠΑ που για λόγους συμφερόντων θέλουν να ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ όπωσδήποτε.

Ένα σύμπλεγμα εθνικοτήτων, θα μπορούσαμε να πούμε χωρίς ιστορία, που το μόνο κοινό που έχουν μεταξύ τους είναι η δίψα για την υιοθέτηση της ιστορίας μιας άλλης χώρας. Ένας λαός που προσπαθεί να ξεγλιστρίσει από το περιθώριο στο οποίο βρίσκεται με προπαγανδιστικά μέσα.

Αυτό που όλοι θα θέλαμε είναι τα Σκόπια να μην ονομάζονται καν Μακεδονία, αλλά αφού αυτό δεν μπορούμε να το καταφέρουμε, τότε σωστά πράττουμε και ζητάμε μία σύνθετη ονόμασια με γεωγραφικό προσδιορισμό.

Πόσο γρήγορα θα λήξει αυτό το ζήτημα δεν μπορούμε να ξέρουμε, αυτό που πρέπει όμως να μάθουμε είναι πως η ιστορία της Ελλάδος και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ιστορία χιλιάδων χρόνων, μας ανήκει αναμφισβήτητα και καμία ένωση λαών, όσο και αν προσπαθήσει, δεν μπορεί να την πάρει από τα χέρια μας, οτιδήποτε κι αν ισχυρίζεται, όπως και να ονομάζεται.

[image via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.