XBLOG logo @2x

Καίγονται δασικές εκτάσεις στη Σκόπελο

Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται από το απόγευμα στη Σκόπελο, από την οποία έχουν καεί μέχρι στιγμής περισσότερα από 400 στρέμματα πευκοδάσους. Η φωτιά ξέσπασε στον Αγνώντα, πιθανότατα από προσπάθεια κάποιου να κάψει ξερά χόρτα, έφτασε στο ελικοδρόμιο του νησιού και κατευθύνεται προς τον Στάφυλο και τη Χώρα. Στην περιοχή έχει μεταφερθεί πεζοπόρο τμήμα 30 ατόμων με ελικόπτερο Super Puma και πυροσβεστικά οχήματα με πλοίο.

Κατάγομαι από τη Σκόπελο, είναι ένα νησί το οποίο έχει πράσινο κυριολεκτικά σε όλη του την έκταση, δεν υπάρχει σημείο που να μην καλύπτεται από πεύκα, τα οποία φτάνουν μέχρι τις παραλίες και μέχρι την άκρη του δρόμου. Ευτυχώς μέχρι σήμερα το νησί τα τελευταία χρόνια δεν είχε αντιμετωπίσει τον πύρινο εφιάλτη, ο οποίος έφτασε σήμερα… Η πυροσβεστική δύναμη του νησιού, ιδίως τα καλοκαίρια, κάνει πολύ καλή δουλειά, με περιπολίες όλη τη μέρα κατά μήκος ολόκληρου του νησιού, δυστυχώς όμως δεν επαρκεί… Χρειάζονται περισσότερα οχήματα, περισσότερο ανθρώπινο δυναμικό.

Δυστυχώς φέτος το καλοκαίρι ο Αγνώντας και ο Στάφυλος δε θα έχουν το πράσινο που είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Δείτε αν θέλετε μερικές φωτογραφίες από την πανέμορφη και καταπράσινη Σκόπελο που έχω ανεβάσει στο flickr.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.