XBLOG logo @2x

Ισόπαλοι οι αιώνιοι αντίπαλοι στο ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής

Ισόπαλο με σκορ 1-1 έληξε το ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, που διεξήχθη στο στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ο Ολυμπιακός φάνηκε πιο δυνατός στην αρχή, με το «τριφύλλι» να ανεβάζει απόδοση γρήγορα και να πετυχαίνει το πρώτο γκολ της αναμέτρησης στο 12ο λεπτό με τον Εντόι.

Οι ερυθρόλευκοι βρήκαν γρήγορα τον καλό τους εαυτό, περιορίζοντας σημαντικά τους πράσινους, που άντεξαν χάρη στην καλή άμυνα. Στο 39′ σουτ του Λούα Λούα βρήκε δοκάρι, οι πράσινοι δεν ανέβασαν απόδοση κι έτσι λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Άντζας ισοφάρισε σε 1-1 στο 45′, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη, αν και οι κόκκινοι ξεκίνησα πιο δυνατά, οι πράσινοι πήραν γρήγορα κεφάλι, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού. Οι ευκαιρίες που χάθηκαν για τους πράσινους ήταν αρκετές, με σημαντικότερες το δοκάρι του Ίβανσιτς στο 64′, το χαμένο πέναλτι του Άντζα που απέκρουσε ο Νικοπολίδης στο 68′.

Πάμε να δούμε τι έγραψαν τρία αθλητικά sites για την αναμέτρηση:

Sportaction: Από του χάρου τα δόντια…
…γλίτωσε ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, με το σκορ να μένει στο 1-1. Ανώτερο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα το «τριφύλλι», άνοιξε το σκορ με τον Εντόι, ωστόσο είδε τον Άντζα να ισοφαρίζει με το τέλος του ημιχρόνου (και τα δύο γκολ αμφισβητούνται). Μόνη ομάδα στο γήπεδο στο β’ μέρος οι «πράσινοι», έχασαν πέναλτι με τον Παπαδόπουλο, μορφή για τους Πειραιώτες ο Νικοπολίδης. Κακός ο Καλόπουλος, έκανε πολλά λάθη και χαρίστηκε στους παίκτες των δύο ομάδων.

Sport24: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1
Από ένα γκολ. Από ένα δοκάρι. Με τον Παναθηναϊκό να χάνει και πέναλτι. Αλλά και διαβολεμένο ρυθμό για ενενήντα λεπτά. Οι “αιώνιοι” διαφήμισαν το ποδόσφαιρο, κι ας έληξε το ματς 1-1, με …ευνοημένη σε τελική ανάλυση την ΑΕΚ, που σκαρφάλωσε στην βαθμολογία. Είχαμε καιρό να δούμε μια τέτοια γιγαντομαχία. Με τον Παναθηναϊκό να “χτυπάει” πρώτος, τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί από το 25′ ως το 55′, τους “πράσινους” να παίρνουν την σκυτάλη, χάνοντας τη μια ευκαιρία πίσω από την άλλη (με αποκορύφωμα το χαμένο πέναλτι του Παπαδόπουλου) και τους Πειραιώτες να χάνουν ένα σίγουρο γκολ, πέντε λεπτά πριν από τη λήξη. Τι άλλο να περιμένει κανείς; Ίσως τον αγώνα της Τετάρτης, για το Κύπελλο.

Sportnet: Αυτό ήταν ντέρμπι
Οι «αιώνιοι» πάλεψαν μανιασμένα για το «τρίποντο» αλλά η κορυφή ανήκει στην ΑΕΚ! Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 στο Φάληρο σε ένα ντέρμπι που είχε δυνατές συγκινήσεις, ανεπανάληπτες ευκαιρίες, διαιτητικές αποφάσεις που θα συζητηθούν και δύο δοκάρια. Όχι όμως και νικητή. Εντόι, Αντζας τα γκολ, κορυφαίος ο Νικοπολίδης που έπιασε πέναλτι στο 67′.

[photo via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.