XBLOG logo @2x

Ισχυρή αστυνομική δύναμη στα Ζωνιανά Ρεθύμνου

Τα Ζωνιανά Ρεθύμνου βρίσκονται εδώ και λίγες ώρες σε αστυνομικό κλοιό, όπου μεταφέρθηκαν το απόγευμα με C-130 75 άνδρες των ΕΚΑΜ. Όλα ξεκίνησαν όταν το πρωί 40 αστυνομικοί με 12 τζιπ κατευθύνονταν προς τα Ζωνιανά Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο για να πραγματοποιήσουν ελέγχους για εντοπισμό χασίς.

Τη στιγμή που πλησίαζαν στα πρώτα σπίτια δέχθηκαν καταιγιστικά πυρά, από τα οποία τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας υποβλήθηκε σε εγχείρηση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου, που δημοσιεύτηκε στο e-tipos.com, η κατάσταση της υγείας του Ευστάθιου Λαζαρίδη, ειδικού φρουρού που τραυματίστηκε έχει ως εξής: «Kατόπιν της χειρουργικής επέμβασης η οποία πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την προσέλευση του τραυματία και κατά την οποία διενεργήθηκε επιτυχώς αποσυμπιεστική κρανιεκτομή, αφαίρεση βλήματος από τον εγκέφαλο, αφαίρεση αιματωμάτων και χειρουργικός καθαρισμός τραύματος εισόδου, η κατάσταση του ασθενούς παραμένει κρίσιμη, λόγω της ύπαρξης και μη χειρουργικών εγκεφαλικών βλαβών. Η νοσηλεία του θα συνεχισθεί στη ΜΕΘ όπου θα παραμείνει σε καταστολή και θα αντιμετωπισθούν οι δευτερογενείς εγκεφαλικές βλάβες».

Άντε να δούμε τώρα τι θα γίνει εκεί κάτω με το χασίες, τις φυτείες και τα κυκλώματα που φαίνονται να αντιστέκονται στους ελέγχους των αστυνομικών, αφού όπως διαβάζω πάλι στο e-tipos δεν ήταν η πρώτη φορά που αστυνομικοί που κατευθύνονται προς τα εκεί για να κάνουν ελέγχους δέχονται πυρά. Συγκεκριμένα πέρυσι τον Ιούνιο 25 άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. με 7 οχήματα δέχθηκαν πυρά ενώ προσπαθούσαν να πλησιάζουν φυτείες χασίες στην περιοχή, ενώ πυρά δέχθηκε στο παρελθόν και ελικόπτερο της αστυνομίας το οποίο επιχειρούσε πτήση προκειμένου να εντοπίσει φυτείες.

[photo via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.