XBLOG logo @2x

“Ιερόδουλες του κυβερνοχώρου” οι bloggers

Το θέμα έχει βγει σε αρκετά blogs τις τελευταίες μέρες, όμως λόγω της ίωσης που με ταλαιπώρησε τώρα βρήκα την ευκαιρία να ενημερωθώ εκτενέστερα για το θέμα…

Η Ξένια Κουναλάκη, δημοσιογράφος στην εφημερίδα Καθημερινή, δημοσίευσε ένα άρθρο στις 7/2/2007 με τίτλο “Μικρή… ανθολογία των μπλογκ” μέσα στο οποίο υπήρχε και η ακόλουθη παράγραφος:

[..] Για να κατακτήσουν λοιπόν τη δόξα στον κυβερνοχώρο, οι μπλόγκερ δοκιμάζουν τα πάντα, σκορπούν φήμες, διαδίδουν ψεύδη, δημιουργούν τεχνητές αντιπαραθέσεις, κατασκευάζουν ανύπαρκτα πρόσωπα και μεταδίδουν τα πλέον εξωφρενικά βίντεο, διεκδικώντας επάξια τον τίτλο των ιερόδουλων του κυβερνοχώρου. [..]

Φυσικά για μην κρίνουμε από μία παράγραφο μόνο, μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

Εννοείται ότι δεν συμφωνώ με το σχόλιο του άρθρου, το βρίσκω τουλάχιστον υπερβολικό και ίσως και λίγο άστοχο. Σίγουρα υπάρχουν και bloggers που σκορπούν φήμες και διαδίδουν ψεύδη, όμως υπάρχουν και bloggers που κάνουν έρευνα, ψάχνουν, αναζητούν και δημοσιεύουν παρουσιάζοντας σχετικά στοιχεία που τεκμηριώνουν τα όσα γράφουν.

Τελικά όμως, όπως διαπίστωσε η blogger Niemandsrose (μήπως είναι κι αυτό ψεύδος;), η κα Κουναλάκη στην ουσία αντέγραψε και μετέφρασε κάποια κομμάτια αυτού του άρθρου, τα οποία χρησιμοποίησε στο δικό της. Τουλάχιστον εμείς κα Κουναλάκη δεν ξεχνάμε (ή ξεχνάμε ελάχιστες φορές) να αναφέρουμε τις πηγές μας.

Για το θέμα έχουν γράψει:
Οι Πόρνες του Κυβερνοχώρου [magicasland]
Ιερόδουλοι λέει [nysteri]
Είμαι και εγώ μεγάλη πουτάνα; [neolaia.gr]
Εσύ που κάνεις πιάτσα; [oraelladas.gr]

[photo via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.