XBLOG logo @2x

ΙΒΜ: Νέα πρόταση για ασφαλέστερο e-banking

Η IBM ανακοίνωσε μια νέα πρόταση στον χώρο των τραπεζικών συναλλαγών μέσω διαδικτύου, που υπόσχεται να αυξήσει σημαντικά την ασφάλεια των συναλλαγών. Η νέα συσκευή ονομάζεται Zone Trusted Information Channel και εξωτερικά θυμίζει αρκετά ένα USB Stick με ενσωματωμένη οθόνη.

Η καινοτομία της συσκευής είναι ότι παρακάμπτει εντελώς τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος υποκλοπής των δεδομένων, ακόμα και σε περίπτωση που ο υπολογιστής είναι μολυσμένος με κάποιον ιό.

Ο χρήστης συνδέεται και επικυρώνει την επικοινωνία του μέσω της οθόνης της συσκευής, η οποία χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο Transport Layer Security / Secure Sockets Layer (TLS/SSL). Επιπλέον, μπορεί να προστεθεί και μια smart card για επιπλέον ασφάλεια στις online συναλλαγές.

Η IBM έχει ήδη αποστείλει δείγματα σε όλες τις τράπεζες για να ελέγξουν την ασφάλεια και την ευχρηστία της συσκευής. Σε περίπτωση που η νέα συσκευή αποδώσει τα αναμενόμενα, θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα όσον αφορά την ασφάλεια των διαδικτυακών τραπεζικών συναλλαγών.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.