XBLOG logo @2x

Θα ασχοληθεί κανείς σοβαρά με την Αστυνομία;

Οι περισσότεροι φαντάζομαι είστε ενήμεροι για το χθεσινό περιστατικό έξω από την οικία του Αμερικανού πρέσβη κοντά στην πλατεία Μαβίλη, όπου ένας αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ. που εργάζεται στη φύλαξη της οικίας του πρέσβη πυροβόλησε δύο φορές με το υπηρεσιακό του περίστροφο έναν υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας security που εργάζεται επίσης στη φύλαξη της οικίας.

Με απλά λόγια πρόκειται για άλλο ένα περιστατικό που δείχνει την ελλειπή και ανεύθυνη δουλειά που γίνεται στην Ελληνική Αστυνομία. Ωραία γίνεται ένας αστυνομικός, του δίνουμε και το όπλο και μετά δεν τον ελέγχουμε ποτέ, μέχρι να βγει στη σύνταξη; Ο δράστης ανακρίθηκε χθες στη ΓΑΔΑ, χωρίς να μπορέσει να δώσει συγκροτημένη απάντηση για το πώς έγινε το περιστατικό, γι΄αυτό και κλήθηκε να παρακολουθήσει τη διαδικασία ψυχίατρος, αφού όλα δείχνουν ότι πρόκειται για διαταραγμένη προσωπικότητα.

Και στην τακτική ανακρίτρια των δικαστηρίων της οδού Ευελπίδων όπου οδηγήθηκε, ο δράστης ρωτούσε πότε θα μπορέσει να επιστρέψει στη δουλειά του, άλλο ένα στοιχείο που δείχνει την διαταραγμένη ψυχική του υγεία.

Φυσικά δεν είχαμε καμία παραίτηση ούτε του αρμόδιου υπουργού, ούτε του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., τέθηκαν όμως σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Γ΄Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών και ο διοικητής του Α/Τ Αμπελοκήπων, ενώ διατάχθηκε προσωρινή μετακίνηση του διευθυντή της Αστυνομίας Αθηνών, ο οποίος τέθηκε στη διάθεση της ΓΑΔΑ. Σε διαθεσιμότητα έχει τεθεί επίσης ο δράστης.

Αναρωτιέμαι τι θα είχε συμβεί αν ο δράστης πυροβολούσε όχι τον υπάλληλο της εταιρείας security, αλλά τον ίδιο τον πρέσβη. Όχι φυσικά ότι η αξία της μίας ζωής είναι μεγαλύτερη της άλλης.

Περιμένω να δω ποια κυβέρνηση θα ασχοληθεί σοβαρά επιτέλους με την Ελληνική Αστυνομία. Φαντάζομαι ότι ο δράστης του χθεσινού περιστατικού δεν είναι ο μόνος με διαταραγμένη ψυχική υγεία που υπηρετεί στο Σώμα της Αστυνομίας και ελπίζω οι καρεκλοκένταυροι που ευθύνονται για αυτά τα χάλια να πιάσουν δουλειά γρήγορα και το σημαντικότερο αυτή η δουλειά να έχει αποτέλεσμα.

Χθες μιλούσα με μια φίλη και με αφορμή το συμβάν στην οικία του πρέσβη μου έλεγε για ένα φίλο της, ο οποίος είναι ειδικός φρουρός και είχε δείξει παλαιότερα το υπηρεσιακό του όπλο στην κοπέλα του, η οποία το κράτησε και λίγο στα χέρια της. Αν τώρα αύριο-μεθαύριο χωρίσουν και αυτή βουτήξει το όπλο και τον καθαρίσει ποιος θα φταίει; Το όπλο είναι αποκλειστικά και μόνο για τον φρουρό, για κανέναν άλλο, ούτε να το δει, ούτε να το κρατήσει άλλος, ούτε τίποτα!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.