XBLOG logo @2x

Η FED πετσόκοψε τα επιτόκια στο 1% για να καταπολεμήσει την ύφεση

Μια ακόμα προσπάθεια φαίνεται να κάνει η Κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Αμερικής, προσπαθώντας να αποτρέψει τη μετατροπή της κρίσης σε μία άνευ προηγουμένου ύφεση της οικονομίας.

Γι΄αυτό τον λόγο προχώρησε σε μία ακόμα μείωση κατά μισή ποσοστιαία μονάδα (0,50%) τόσο του βασικού δανειστικού, όσο και του προεξοφλητικού αμερικανικού επιτοκίου.

Είναι πλέον γεγονός ότι σε χρονικό διάστημα μικρότερο των 13 μηνών, το επιτόκιο από το 5,25% έπεσε στη 1 ποσοστιαία μονάδα, κάνοντας εννέα διαδοχικές μειώσεις επιτοκίου.

Πρόκειται για κίνηση που έχει ως στόχο να τονώσει ακόμα περισσότερο την τραπεζική ρευστότητα εντός των αμερικανικών συνόρων.

Παρόλες τις προσπάθειες της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Αμερικής, οι προβλέψεις για την οικονομία είναι αρκετά δυσοίωνες και αποθαρρυντικές, με τους αναλυτές να εκτιμούν πως για το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους η αμερικανική οικονομία θα έχει αρνητική ανάπτυξη, -0,5% σε σχέση με το προηγούμενο δωδεκάμηνο, με μείωση βιομηχανικής παραγωγής και καταναλωτικής πίστης, την ώρα μάλιστα που επί εννέα μήνες μειώνονται, σε ομοσπονδιακή βάση, οι θέσεις εργασίας (ανεργία 6,1% στα τέλη Σεπτεμβρίου).

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.