XBLOG logo @2x

Η χρήση του internet βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία

Ερευνητική ομάδα από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια του Λος Άντζελες απέδειξε με πειράματα ότι η χρήση του internet έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην εγκεφαλική λειτουργία των ενηλίκων, ακόμα και αυτών που βρίσκονται σε προχωρημένη ηλικία. Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ανθρώπους της ηλικιακής ομάδα 55-78 ετών, εκ των οποίων οι μισοί περίπου είχαν μηδενική ή σχεδόν μηδενική διαδικτυακή εμπειρία μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Πριν την έναρξη του πειράματος, οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου, η οποία κατέδειξε τις περιοχές με μεγάλη δραστηριότητα. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες γύρισαν στο σπίτι τους, όπου πραγματοποιούσαν αναζητήσεις στο internet για μία ώρα κάθε δύο μέρες περίπου. Έπειτα από δύο εβδομάδες, επέστρεψαν στο εργαστήριο, όπου υποβλήθηκαν σε δεύτερη μαγνητική τομογραφία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, αυτοί που είχαν ελάχιστη έως καθόλου εμπειρία από το internet εμφάνισαν σημαντική δραστηριότητα σε κέντρα του εγκεφάλου που συνδέονται με τη μνήμη εργασίας και τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Οι συγκεκριμένοι τομείς είχαν πολύ μικρότερη δραστηριότητα πριν τη διεξαγωγή του πειράματος.

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.