XBLOG logo @2x

Η τεχνολογία 3D στις υπηρεσίες του κινηματογράφου

Ολοένα και περισσότεροι σκηνοθέτες αξιοποιούν την τεχνολογία 3D στις ταινίες τους και οι κινηματογραφικές αίθουσες σπεύδουν να εξοπλιστούν με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Περιπέτειες αλλά και κινούμενα σχέδια, κυρίως, επωφελούνται της μεθόδου και φέτος μερικά από τα καλύτερα δημιουργήματα του είδους προβάλλονται για τα μάτια σας μόνο.

Στις ταινίες 3D η ψευδαίσθηση του βάθους δημιουργείται γυρίζοντας τη σκηνή με δύο κάμερες, τη μία δίπλα στην άλλη και όταν τελικά προβάλλεται, το μάτι του θεατή ερμηνεύει τις  δύο αυτές εικόνες ως μια τρισδιάστατη.

Εξάλλου, έτσι είμαστε σχεδιασμένοι από τη φύση μας, να βλέπουμε τρισδιάστατα. Την επισήμανση αυτή έκανε ο σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον, ο οποίος ετοίμασε ίσως μία από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες, το “The Avatar”. Ο σκηνοθέτης αποκάλυψε πως η ιδέα ήταν στο μυαλό του εδώ και μια δεκαετία και υπομονετικά περίμενε τις τεχνολογικές εξελίξεις ώστε να υλοποιήσει το όνειρό του.

Η ιστορία παρουσιάζει τη μάχη της φυλής των Νάβι να προασπίσουν τον πολιτισμό τους από τους γήινους εισβολείς. Όσοι έχουν δει την ταινία μιλούν για τα ενυπωσιακότερα εφέ και μερικές βέβαιες υποψηφιότητες για Όσκαρ. Το τρέιλερ της ταινίας είναι πραγματικά εκπληκτικό, θυμίζει ωστόσο video game.

Τελικά, πρόκειται άραγε για το μέλλον του κινηματογράφου ή απλά για ένα τρικ του hollywood, ώστε να επιστρέψει το κοινό στις αίθουσες; Ο κριτικός  του μέλλοντος θα απαντήσει, εσείς προς το παρόν ετοιμάστε τα 3D γυαλιά σας και καλές προβολές!

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.