XBLOG logo @2x

Η οικονομική κρίση χτυπάει και τη Formula 1

Πρώτο θύμα της οικονομικής κρίσης όσον αφορά τον μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι η Honda. Η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από το πρωτάθλημα της Formula 1, εξαιτίας ακριβώς της “αβάσταχτης” διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Η Honda, που ξοδεύει ετησίως περισσότερα από 450 εκατομμύρια ευρώ για να μετέχει η ομάδα της στην F1, επισημοποίησε διά στόματος του προέδρου της Τακέο Φουκούι, ότι οι δύσκολες επιχειρηματικές συνθήκες την υποχρεώνουν να αποσύρει την ομάδα της από το πρωτάθλημα.

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της εταιρείας, το 2008 ήταν η τελευταία χρονιά για τη Honda στη Formula 1. H Honda έχει ως κύριο στόχο να εξασφαλίσει τις κύριες δραστηριότητές της και το μακροπρόθεσμο της λειτουργίας της, δεδομένου ότι η αβεβαιότητα στα οικονομικά σε όλη την υφήλιο παραμένει.

Γενικότερα η Honda δεν περνάει και τις καλύτερες μέρες της, αφού λόγω της κρίσης οι πωλήσεις της έχουν μειωθεί κατά 30% στην αμερικανική αγορά.

Το κακό είναι ότι μπορεί η Honda να ανακοινώνει την απόσυρση της από τους αγώνες, αλλά επί της ουσίας περίπου 1.000 άτομα θα μείνουν άνεργα, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία, οι μεγάλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων για τα δύο αγωνιστικά οχήματα που διαθέτουν στις διεθνείς πίστες, απασχολούν η κάθε μία 1.000 άτομα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.