XBLOG logo @2x

Η Ντόρα εξερευνά το Twitter

Είδα πριν λίγο αυτή τη φωτογραφία στο flickr της Ντόρας Μπακογιάννη. Είναι η Ντόρα την ώρα που τσεκάρει το Twitter στον υπολογιστή του γραφείου της, λίγο μετά την εμφάνισή της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega χθες βράδυ. Τη φωτογραφία τράβηξε ο Αχιλλέας από το Dora Web Team, ενώ η ίδια διάβασε σχόλια που έγιναν από άλλους χρήστες του Twitter.

Πολλοί θα πουν ότι η φωτογραφία είναι στημένη και απλά κάνει ότι κοιτάει την οθόνη για τις ανάγκες της λήψης. Αλλά από όσο γνωρίζω στον σταθερό υπολογιστή της, στο laptop, αλλά και στο iPhone που χρησιμοποιεί, υπάρχουν αποθηκευμένα το Twitter, το site της και διάφορα άλλα sites, μεταξύ των οποίων κάποια blogs κλπ. Άρα, δε μπορεί, μια ματιά την ημέρα πιστεύω ότι τη ρίχνει για να δει “τι παίζει”.

Βρίσκω λογικό το ότι δεν έχει το χρόνο να ανανεώνει η ίδια το Twitter ή το site της, αφού με τόσα ταξίδια και τόσες υποχρεώσεις μόνο χρόνος για Twittering δε της μένει. Γι΄αυτό υπάρχουν οι συνεργάτες της που τακτικά την ενημερώνουν για το τι γράφεται για εκείνη, της μεταφέρουν σχόλια και παρατηρήσεις.

Σίγουρα, όπως πολλοί, έτσι κι εγώ θα ήθελα να δω κάποια στιγμή την ίδια να κάνει update στο Twitter, γράφοντας έστω μία σκέψη της στιγμής, κάποιο σχόλιο για κάτι τέλος πάντων. Και νομίζω ότι αργά ή γρήγορα αρκετοί πολιτικοί και άλλα “δημόσια πρόσωπα” θα αναγκαστούν να κόψουν μέχρι ένα βαθμό άλλες δραστηριότητες, προκειμένου να επικοινωνούν απευθείας με τους πολίτες μέσα από τα blogs, το Twitter και τα άλλα νέα μέσα.

Ναι, είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Κατά τη γνώμη μου μπορούν να περιορίσουν την εμφάνισή τους σε δεξιώσεις ή άλλες εκδηλώσεις και να ρίξουν περισσότερο βάρος στην επικοινωνία μέσω των Νέων Μέσων.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.