XBLOG logo @2x

Η “μεγάλη τομή στην υγεία” του Αβραμόπουλου

Από πότε τα αυτονόητα και οι ενέργειες που θα έπρεπε να έχουν γίνει χρόνια τώρα χαρακτηρίζονται ως “Μεγάλη Τομή στην Υγεία”; Ναι, ο Αβραμόπουλος προχώρησε σε βελτιώσεις των αποδοχών των γιατρών με σχετικό νομοσχέδιο, αλλά αυτό έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια και όχι τώρα να γίνεται πρωτοσέλιδο ως “Σημαντική Τομή”!

Πλάκα μας κάνουν;

Αλλά φυσικά τόσα χρόνια γιατί να ασχοληθούν με αυτό το θέμα; Αφού μια χαρά βόλευε και τις δύο πλευρές (κυβερνήσεις και μεγαλογιατροί). Οι μεγαλογιατροί τσιμπάνε το ένα φακελάκι μετά το άλλο και η κυβέρνηση “έντεχνα” δεν ασχολείται με το θέμα και ας λένε φράσεις του στυλ “θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο”.

Φίλος μου έλεγε πρόσφατα ότι μακρινός του θείος που είναι γιατρός σε νοσοκομείο επαρχιακής πόλης δεν τσεκάρει καν αν μπαίνει ο μισθός του στον τραπεζικό του λογαριασμό κάθε μήνα, αφού περνάει πάρα πολύ άνετα με τα “φακελάκια”. Δεν έχω να πω τίποτα παραπάνω.

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι γιατροί είναι έτσι: Θέλω να πιστεύω ότι οι περισσότεροι είναι έντιμοι και κάνουν σωστά τη δουλειά τους χωρίς να περιμένουν τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ απ΄τους ασθενείς.

Επικαιρότητα

24 Ώρες

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.