XBLOG logo @2x

Η κίνηση του δικτύου της COSMOTE την περίοδο των εορτών

Μέσω κινητού τηλεφώνου και internet υποδέχθηκαν οι πελάτες της COSMOTE το 2010. Το δίκτυο της εταιρίας ανταποκρίθηκε με επιτυχία στην αυξημένη κίνηση, τόσο σε υπηρεσίες φωνής και SMS όσο και στις υπηρεσίες δεδομένων και κινητής ευρυζωνικότητας όπου η COSMOTE, διαθέτοντας το μεγαλύτερο κινητό ευρυζωνικό δίκτυο στη χώρα, διαχειρίστηκε τη μεγάλη πλειονότητα της σχετικής κίνησης για το σύνολο της αγοράς.

Στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς, η κινητή ευρυζωνικότητα προσελκύει σταθερά όλο και περισσότερους καταναλωτές. Ο όγκος δεδομένων που διαχειρίστηκε το δίκτυο της COSMOTE υπερδιπλασιάστηκε, προσεγγίζοντας τα 95.000 GB (+168%), χάρη στη σημαντική αύξηση της χρήσης mobile broadband, μέσω δικτύου HSPA. Παράλληλα, την εορταστική περίοδο (24 Δεκεμβρίου 2009 – 1η Ιανουαρίου 2010) πραγματοποιήθηκαν 1,41 εκατ. λεπτά βιντεοκλήσεων (+12% σε σχέση με πέρυσι).

Παράλληλα, νέα σημαντική αύξηση σημείωσαν φέτος τόσο οι κλήσεις όσο και τα γραπτά μηνύματα που διεκπεραιώθηκαν από το δίκτυο της COSMOTE.

Συγκεκριμένα φέτος:

  • Πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 574 εκατ. κλήσεις (+15% σε σχέση με πέρυσι).
  • Διεκπεραιώθηκαν 849 εκατ. λεπτά ομιλίας (+25%).
  • Τα γραπτά μηνύματα (SMS) που έστειλαν οι συνδρομητές της εταιρείας προσέγγισαν τα 199 εκατ., παρουσιάζοντας πολύ σημαντική αύξηση κατά 55%.
  • Ειδικότερα, την ημέρα των Χριστουγέννων τα μηνύματα ξεπέρασαν τα 25,76  εκατομμύρια (+55 % σε σχέση με τα Χριστούγεννα του 2008) ενώ, την 1/1/2010 τα μηνύματα έφτασαν τα 36,85 εκατ. (+40,4% σε σχέση με την Πρωτοχρονιά του 2009). Σημειώνεται πως για ενδέκατη συνεχή χρονιά η COSMOTE, θα διαθέσει σημαντικό μέρος των εσόδων της από τα γραπτά μηνύματα της Πρωτοχρονιάς σε κοινωφελείς μη-κερδοσκοπικές οργανώσεις, οι οποίες παρέχουν φροντίδα και υποστήριξη στα παιδιά.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.