XBLOG logo @2x

Η ΕΛ.ΑΣ. γνώριζε για τον αστυνομικό στην οικεία του Αμερικανού πρέσβη, αλλά δεν έκανε τίποτα!

Μία… Δύο… Τρεις φορές είχε ενημερώσει η Αμερικανική Πρεσβεία τον διοικητή του Α/Τ Αμπελοκήπων για την προβληματική συμπεριφορά του αστυνομικού, ο οποίος πυροβόλησε την Τετάρτη σεκιουριτά που εργαζόταν στην οικεία του πρέσβη, προκειμένου να αντικατασταθεί ο αστυνομικός από άλλον.

Σύμφωνα με το tanea.gr, η ενημέρωση είχε γίνει προφορικά, χωρίς όμως ο διοικητής να κάνει τίποτα, όπως αποκάλυψαν αξιωματούχοι της αμερικανικής πρεσβείας στον αρχηγό της Αστυνομίας. Ο διοικητής απλά τον απέσυρε για ένα χρονικό διάστημα από τις βάρδιες έξω από την οικεία του πρέσβη και τον επανέφερε στο ίδιο πόστο λίγο καιρό αργότερα.

Με ανακοίνωσή του, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι ο διοικητής δεν είχε ενημερώσει κανέναν σχετικά με τις τρεις ειδοποιήσεις από την Αμερικανική Πρεσβεία. Ο συγκεκριμένος διοικητής έχει απομακρυνθεί από το Α/Τ Αμπελοκήπων, ενώ διεξάγεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του.

Για να δούμε, αν εκτός από τις ανακοινώσεις και τις Ε.Δ.Ε., η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας μαζί με την κυβέρνηση, πάρουν τα μέτρα που χρειάζονται… Θα ήταν καλό νομίζω να ξεκινήσουν με κάποιες καλές εξετάσεις όλων των αστυνομικών που υπηρετούν στο Σώμα, οι οποίες μπορούν να επαναλαμβάνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.