XBLOG logo @2x

Η απάντηση του ΟΤΕ στην απόφαση της ΕΕΤΤ για τα συνδυαστικά πακέτα του

Χθες δημοσιεύσαμε την απόφαση της Ολομέλειας της ΕΕΤΤ, με την οποία εγκρίθηκαν αλλά και απορρίφθηκαν κάποια συνδυαστικά πακέτα επικοινωνίας του ΟΤΕ. Δείτε την απάντηση του ΟΤΕ…

Σήμερα λάβαμε την ανακοίνωση – απάντηση του ΟΤΕ στην απόφαση της ΕΕΤΤ. Την παραθέτουμε αυτούσια:

Πρόσφατα εγκρίθηκαν από την ΕΕΤΤ 8 εκπτωτικά πακέτα υπηρεσιών τηλεφωνίας και ευρυζωνικότητας, με τα οποία ο ΟΤΕ επιθυμεί να προσφέρει καλύτερες τιμές και βελτιωμένες υπηρεσίες στους πελάτες του, οικιακούς και επιχειρησιακούς. Οι δύο όμως πιο δημοφιλείς προτάσεις του, απορρίφθηκαν, για άλλη μια φορά, με το σκεπτικό ότι «βλάπτεται ο ανταγωνισμός».

Ο ανταγωνισμός στις τηλεπικοινωνίες σήμερα είναι εντονότατος. Στην αγορά πλέον δραστηριοποιούνται πάροχοι που λειτουργούν κυρίως μέσα από μεγάλα σχήματα, με διεθνή παρουσία, εμπορική και τεχνολογική εμπειρία, μακροχρόνια δραστηριότητα και σημαντική έκθεση στο ελληνικό καταναλωτικό κοινό. Οι εταιρείες αυτές έχουν τη δυνατότητα να πουλάνε σε ιδιαίτερα χαμηλές και ανταγωνιστικές τιμές. Τα μερίδια των παρόχων σήμερα ξεπερνούν, ειδικότερα στις ευρυζωνικές συνδέσεις, το 50%.

Τα νέα προϊόντα, που η ΕΕΤΤ εμποδίζει τον ΟΤΕ να προσφέρει, δεν πλήττουν τον ανταγωνισμό. Ο ΟΤΕ μπορεί -και πρέπει να έχει- τη δυνατότητα να ανταγωνιστεί τους υπόλοιπους παρόχους επί ίσοις όροις, σεβόμενος τους κανόνες της αγοράς.

Το όποιο επιστημονικοφανές μοντέλο, πάνω στο οποίο βασίζεται η εξέταση των πακέτων του ΟΤΕ από την ΕΕΤΤ, παραμένει όχι μόνο αδιαφανές, καθώς δεν έχει μέχρι σήμερα γνωστοποιηθεί στον ΟΤΕ, αλλά κυρίως αναχρονιστικό, αφού δεν λαμβάνει υπόψη τα σημερινά δεδομένα αλλά αντικατοπτρίζει την αγορά όπως ήταν το 2006.

Ο ΟΤΕ δηλώνει για άλλη μια φορά ότι:

  • Οι πρακτικές αυτές βάλλουν μια υγιή επιχείρηση, που έχει ιδιαίτερη σημασία για την ελληνική οικονομία.
  • Καθυστερούν τις επενδύσεις που κάνει ο ΟΤΕ σε δίκτυα νέας γενιάς.
  • Oι καταναλωτές στερούνται τη δυνατότητα να επωφεληθούν από ποιοτικότερες και ανταγωνιστικότερες υπηρεσίες.
  • Σέβεται τη ρύθμιση αλλά αυτή θα πρέπει να εξελίσσεται με βάση τα δεδομένα της αγοράς.

Δείτε την απόφαση της ΕΕΤΤ για τα συνδυαστικά πακέτα του ΟΤΕ [κλικ εδώ].

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.