XBLOG logo @2x

Εσείς ακόμα να αποκτήσετε το δικό σας Gravatar;

Πιθανόν θα έχετε προσέξει ότι από την ημέρα που αλλάξαμε theme στο xblog.gr, στα σχόλια που υπάρχουν κάτω από κάθε post, εμφανίζονται μικρές εικόνες (avatars), που άλλες εμφανίζουν διάφορα γραφικά και άλλες φωτογραφία του χρήστη που αφήνει σχόλιο. Αυτό είναι το Gravatar που τους τελευταίους μήνες υποστηρίζεται από όλο και περισσότερα blogs, forums και sites.

Η διαδικασία για να αποκτήσετε το δικό σας Gravatar είναι πάρα πολύ απλή:

  1. Επίσκεψη στο www.gravatar.com
  2. Κλικ στην επιλογή “Sing Up”, όπου θα σας ζητηθεί να δώσετε το email σας (το email που χρησιμοποιείτε όταν αφήνετε σχόλιο σε blogs ή αυτό που έχετε δηλώσει σε άλλα forums και υπηρεσίες στο Web)
  3. Ορίζετε την εικόνα που θα είναι το Gravatar σας (μπορείτε να ανεβάσετε κάποια από τον υπολογιστή σας, να δώσετε link εικόνας που έχετε βρει στο internet ή να ανοίξετε τη webcam σας και να βγείτε φωτο εκείνη τη στιγμή)
  4. Επιλέγετε αν θα κρατήσετε ολόκληρη τη φωτογραφία ή αν θα κόψετε κάποιο κομμάτι
  5. Αυτό ήταν! Μόλις αποκτήσατε Gravatar!

Από εκεί και πέρα μπορείτε πολύ εύκολα να αλλάζετε όποτε θέλετε εσείς φωτογραφία ή να προσθέσετε και κάποιο άλλο email που χρησιμοποιείτε και θέλετε να “συνδέσετε” με Gravatar, χωρίς να ανοίξετε νέο account στο gravatar.com.

Να αναφέρω, τέλος, ότι πίσω απ΄το Gravatar.com βρίσκεται η Automattic του Matt Mullenweg, δημιούργημα της οποίας αποτελεί και η δημοφιλής υπηρεσία δημιουργίας και φιλοξενίας blog WordPress.com!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.