XBLOG logo @2x

Επιστολή σχετικά με την DIGEA και την ψηφιακή εκπομπή των καναλιών

Αναδημοσιεύω αυτούσια επιστολή αναγνώστριας του xblog, σχετικά με την DIGEA και την ψηφιακή εκπομπή των καναλιών:

“Επιθυμώ να σας εκφράσω την διαμαρτυρία μου σαν ένας απλή πολίτης – καταναλωτής για την επιλογή της DIGEA να εκπέμψουν ψηφιακά οι ιδιωτικοί σταθμοί σε Mpeg4 και όχι σε Mpeg2. Μιλάμε δηλαδή για δύο διαφορετικούς τρόπους ψηφιακής μετάδοσης. H ΕΡΤ εκπέμπει αυτή την στιγμή σε Mpeg2 τα ψηφιακά της κανάλια αλλά θα αλλάξει και αυτή.

Λάβετε υπόψη σας ότι το 90% των πολιτών της χώρας διαθέτει ήδη αποκωδικοποιητές Mpeg2 (είτε ως αυτόνομες συσκευές είτε ενσωματωμένες στις υπάρχουσες τηλεοράσεις LCD). Αυτό σημαίνει ότι τώρα θα πρέπει ΟΛΟΙ να επιβαρυνθούν με κόστος περίπου 80 ευρώ για αγορά νέου Mpeg4 αποκωδικοποιητή. Θα πρέπει δηλαδή να εφοδιαστούμε με επιπλέον συσκευές πράγμα που σημαίνει και αύξηση κατανάλωσης ρεύματος, άρα επιβάρυνση και για το περιβάλλον (αν αυτό ανησυχεί κάποιους).

Το τραγικό είναι ότι η απλή νοικοκυρά, συνταξιούχος κλπ, δεν έχει ακόμα καταλάβει τι γίνεται, δηλαδή ότι σε λίγους μήνες δεν θα μπορεί να δει τηλεόραση (την τελευταία διασκέδαση που μας έμεινε), αφού θα πρέπει να αγοράσει επιπλέον συσκευή, ακόμα κι αν πήρε πέρυσι μια καινούρια τηλεόραση και όλα αυτά χωρίς καμία ενημέρωση. Άραγε ποιοι ωφελούνται (εισάγουν αυτά τα μηχανήματα); Γιατί δεν επεμβαίνει το κράτος;

Σας ευχαριστώ,

Μαρία

Υ.Γ.: Έχω κάποιες τεχνικές γνώσεις και φαντάζομαι ότι το έκαναν αυτό επειδή απλά τους βολεύει τεχνικά και αφού η παρεχόμενη «υπηρεσία» θα διέφερε μόνο εάν οι εκπομπές ήταν HD, πράγμα που ΑΝ γίνει ποτέ θα γίνει σε 10 χρόνια. Εκτός αυτού, HD μετάδοση μπορεί να γίνει και με Mpeg2, απλά θα «χωράνε» λιγότεροι σταθμοί ανά συχνότητα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επιβάλει τον ένα τρόπο ή τον άλλον, μόνο να γίνουν ψηφιακά τους ενδιαφέρει”.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.