XBLOG logo @2x

Εξωδικαστικός διακανονισμός για Intel και AMD

Η Intel Corporation και η Advanced Micro Devices (AMD) ανακοίνωσαν ότι κατέληξαν σε εξωδικαστικό διακανονισμό για τον τερματισμό όλων των νομικών διαφορών τους, συμπεριλαμβανομένων και των αγωγών περί μονοπωλιακών συμπεριφορών και των διαφωνιών τους πάνω σε θέματα ευρεσιτεχνιών.

Σε κοινή ανακοίνωση τους, οι δύο εταιρίες σχολίασαν: «Παρά το γεγονός ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο εταιριών υπήρξαν δύσκολες στο παρελθόν, η συμφωνία αυτή θέτει τέλος στις νομικές διαφορές και επιτρέπει στις εταιρίες να επικεντρώσουν όλες τους τις προσπάθειες στη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και στην ανάπτυξη».

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Intel και η AMD συμφώνησαν σε μια πενταετούς διάρκειας ανταλλαγή ευρεσιτεχνιών, ενώ θα αποσύρουν όλες τις εκατέρωθεν προηγούμενες διεκδικήσεις τους. Η Intel θα καταβάλει στην AMD το ποσό των 1.25 δις δολαρίων.

Η Intel συμφώνησε ακόμη να υπακούσει σε μια σειρά ρυθμίσεων επιχειρηματικών πρακτικών. Ως επακόλουθο, η AMD θα αποσύρει όλες τις νομικές τις διεκδικήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της υπόθεσης που εκκρεμεί ενώπιον του δικαστηρίου του Delaware στις HΠΑ, καθώς και δύο υποθέσεων στην Ιαπωνία. Η AMD θα ανακαλέσει επίσης και όλες τις καταγγελίες της προς τις εθνικές ρυθμιστικές αρχές και αρχές ανταγωνισμού ανά τον κόσμο.

Η συμφωνία θα δημοσιευτεί από τα αρχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC).

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.