XBLOG logo @2x

Εντυπώσεις από CES 2007 Ήχος – Εικόνα show

Ολοκληρώθηκε χθες η έκθεση CES 2007 Ήχος – Εικόνα show στο Helexpo στο Μαρούσι που ξεκίνησε την Πέμπτη 1/11. Την επισκέφθηκα το Σάββατο το πρωί γύρω στις 11:00 μαζί με τον φίλο μου τον Μάκη. Ήξερα φυσικά από πριν ότι και φέτος οι απουσίες εταιρειών ήταν αρκετές, οπότε περίμενα μία έκθεση χλιαρή και με μικρό ενδιαφέρον.

Για να πω την αλήθεια, έχοντας πάει σχεδόν σε όλες τις εκθέσεις Ήχος – Εικόνα show τα τελευταία χρόνια, φέτος πιο πολύ πήγα για να γνωρίσω τον Κώστα από το techblog.gr και να τα πούμε, παρά για την έκθεση.

Χαζέψαμε τις τηλεοράσεις της Philips, της Samsung, της LG, τα διάφορα γκατζετάκια των εταιρειών, όπως mp3 players κτλ και παρακολουθήσαμε μία τρίλεπτη προβολή σε δωμάτιο με σύστημα homecinema της Klipsch και πολύ αναπαυτικές πολυθρόνες. Μου άρεσε πολύ στη Philips που σε όλες τις τηλεοράσεις είχαν δίπλα από μία ψηφιακή κορνίζα που εμφάνιζε σε φωτογραφίες τα χαρακτηριστικά της κάθε τηλεόρασης, πολύ ωραίο από το να έχεις τα χαρακτηριστικά σε χαρτί. Απίστευτα βολικές επίσης ήταν και οι πολυθρόνες που σου κάνουν μασάζ στην πλάτη και τα πόδια, οι οποίες βρίσκονταν προς το τέλος της έκθεσης και κοστίζουν περί τα 1.000 ευρώ η μία.

Και μετά βρεθήκαμε στο booth D.16 του techblog.gr, το οποίο αναμετέδιδε και τις τέσσερις μέρες της έκθεσης live εικόνα στο internet με τη χρήση μιας VGA κάμερας της Logitech και τη βοήθεια του mogulus player. Τα είπαμε με τον Κώστα και τον Τάσο, συζητήσαμε για blogs, τεχνολογία, την έκθεση, την DTE που ξεκινάει την Πέμπτη 8/11 και θα βρίσκεται και εκεί το techblog, μιλήσαμε με επισκέπτες της έκθεσης, άλλοι έκραζαν για το ότι η έκθεση ήταν σχετικά μικρή, για την απουσία μερικών εταιρειών (πχ Pioneer, Sony).

Αρνητική εντύπωση μου έκανε ακόμα η τιμή του εισιτηρίου της έκθεσης, 7 ευρώ, πράγμα απαράδεκτο για τόσο μικρή έκθεση. Είχα αρκετές προσκλήσεις μαζί μου (αν το ήξερα νωρίτερα θα έδινα μερικές μέσα από εδώ) και έδωσα μερικές σε άτομα που περίμεναν να πληρώσουν εισιτήριο στο ταμείο. Αυτά για φέτος, κάτι πρέπει να γίνει και να τονωθεί κάπως η έκθεση, να ξαναέρθουν οι μεγάλες εταιρείες για να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, γιατί αλλιώς δε τη βλέπω να αντέχει για πολλά χρόνια ακόμα…

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.