XBLOG logo @2x

Ελευθερία του Λόγου

Ελλάδα ίσον Δημοκρατία και Δημοκρατία ίσον Ελευθερία του Λόγου. Απλά μαθηματικά, αυταπόδεικτη αλήθεια, έτσι; Το πρόβλημα είναι πως σε μια χώρα 12 εκατομμυρίων ανθρώπων, υπάρχουν ισάριθμες «αλήθειες» και ο καθένας εξ΄αυτών δεν έχει ούτε τη διάθεση αλλά ούτε και το χρόνο να ασπαστεί τις αλήθειες των άλλων. Γι΄αυτό το λόγο, και επειδή οι αναρτήσεις με τις ερωτήσεις προς τους πολιτικούς προσελκύουν πολύ κόσμο και πολλά σχόλια, θα εφαρμόσουμε κι εμείς μια πολιτική, αυτήν του moderation.

Μετά από μια μακροσκελή συζήτηση για τον χαρακτήρα που θέλουμε να πάρει το xblog, αποφασίσαμε ότι άσχετα με τις προσωπικές μας πολιτικές πεποιθήσεις, δε μπορούμε να δεχτούμε το να φαίνεται σε τρίτους το ότι επιτρέπουμε κακοήθη σχόλια.

Για τους non-bloggers, τα blogs μπορεί να είναι τα «κακά παιδιά» του Internet, αλλά αυτός δεν είναι ένας χαρακτηρισμός ο οποίος μας βρίσκει σύμφωνους και μας ενδιαφέρει να τον ανατρέψουμε.

Φυσικά και συνεχίζουμε να είμαστε υπέρ της ελευθερίας του λόγου και όποιος θέλει να την εξασκήσει μπορεί να το κάνει στέλνοντάς μας ένα email. Δεν είμαστε όμως υπέρ της αναδημοσίευσης οποιασδήποτε ωμής, αφιλτράριστης και αναπόδεικτης πληροφορίας, την οποία φαινόμαστε να στηρίζουμε με το να μην την φιλτράρουμε.

Όλοι μας έχουμε τα παράπονά μας από τους πολιτικούς, από τις δημόσιες υπηρεσίες, από τις ιδιωτικές εταιρίες, από το αφεντικό μας και από το γείτονά μας, αλλά ξέρουμε να συγκρατούμαστε και να φιλτράρουμε τον εαυτό μας όταν στεκόμαστε μπροστά σε κάποιον εκπρόσωπό τους. Για όσους δεν το ξέρουν ή πιστεύουν ότι πρέπει να αλλάζει αυτό μόνο και μόνο επειδή μπορούν, υπάρχει το comment moderation.

Στην τελική, οι πολιτικοί είναι αιρετοί άρχοντες. Αν δεν ήταν αρεστοί, δε θα εκλέγονταν.

Ευχαριστούμε!

[photo by Sue Richards]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.