XBLOG logo @2x

Εκτός των επτά σύγρονων θαυμάτων του κόσμου η Ακρόπολη

Επτά σύγχρονα θαύματαΒγήκαν πριν από μερικές ημέρες τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που διεξήχθη τους προηγούμενους μήνες για την ανάδειξη των επτά σύγρονων θαυμάτων του κόσμου, όπου υποψήφια ήταν και η Ακρόπολη της Αθήνας, η οποία τελικά δεν συμπεριλήφθηκε στα 7 σύγχρονα θαύματα.

Στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος πάνω από 90.000.000 άτομα που ψήφισαν μέσω διαδικτύου στο www.new7wonders.com. Τα 7 σύγχρονα θαύματα του κόσμου που προέκυψαν από την ψηφοφορία είναι:

1. Σινικό Τείχος
2. Πέτρα, αρχαία πόλη της Ιορδανίας
3. Άγαλμα του Χριστού (Ρίο Ντε Ζανέιρο)
4. Μάτσου Πίτσου (Περού)
5. Πυραμίδα της Ίτζα (Μεξικό)
6. Κολοσσαίο της Ρώμης
7. Ταζ Μαχάλ (Ινδία)

Υποψήφια ακόμα ήταν, εκτός από την Ακρόπολη της Αθήνας, η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, ο Πύργος του Άϊφελ, το Νησί του Πάσχα, το Στόουχεντζ, το Άγαλμα της Ελευθερίας, η Όπερα του Σίδνεϋ, ο Ναός του Ανγκόρ Βατ στην Καμπότζη, το Κρεμλίνο, ενώ τέλος εκτός συναγωνισμού είχαν τεθεί οι Πυραμίδες της Αιγύπτου, που διατήρησαν τον χαρακτηρισμό του θαύματος.

Δε ξέρω αν δέχομαι ή όχι την ψηφοφορία, αφού σε αυτήν ψήφισε ένα συγκεκριμένο κομμάτι πολιτών, αυτών που έμαθαν για αυτήν, είχαν πρόσβαση στο διαδίκτυο κλπ, σε αντίθεση με ένα εξίσου μεγάλο μέρος πολιτών που δεν ασχολήθηκαν καθόλου ή δεν είχαν τη δυνατότητα να ψηφίσουν. Μου θυμίζει την ψηφοφορία που κάνει κάθε χρόνο το DJ Magazine για την ανάδειξη των 100 top DJs παγκοσμίως, όπου εκεί συνήθως αναδεικνύονται σίγουρα καλοί djs, αλλά και άλλοι όχι τόσο καλοί, αλλά με μεγάλη mailing list, πιστό κοινό κλπ..

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.